JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Indtjening og devaluering.

DK - nyhederOprettet af Jacob Pertou tor, november 21, 2013 18:39

Så er den gal igen. Det er juletid, og der skal penge på bordet. Den sjette (!) i Booster-rækken, er annonceret. Eller det vil sige tracklisten. I snart tre uger har dobbelt-cd'en været til salg, med løftet om mange ”helt nye” kompositioner. Ti ud af 27 er ikke mange. Det kun lidt over en tredjedel. Og med fire genindspilninger og et covernummer, er der kun fem, såkaldt nye kompositioner.

De første trehundrede købere deltog automatisk i en lodtrækning om tre præmier, uvidende om den sølle trackliste. Håbet om at vinde en af de tre præmier må derfor være enorm nu.

Fra Finnegans Wake finder vi to numre. På den forrige Booster V, var der tre numre. Det er sammenlagt fem ud ad albummets otte skæringer. Resten kommer vel på Booster VII.

Fra One Night In Africa finder vi tre numre! Vel at mærke tre ud af de fire numre, jeg oprindeligt købte One Night In Africa for. Og det album udkom for to måneder siden! Og for at købe dette album, måtte jeg betale for mange numre for tredje gang! Mage til frækhed skal man lede længe efter. Tyveri ved højlys dag.

På den første Booster fandt vi ”Ca Va – Ca Marche – Ca Ira Encore”, fem opsamlinger senere ”Tutankhama” og givetvis på 11'eren ”Craving For Cardamom,” så EP'en de alle sammen oprindeligt udkom på, er dækket ind.

Desuden er jeg spændt på om ”Betrayal 2013” er ny, som der annonceres. Mine bange anelser siger mig at det blot er planket direkte fra dette års Cruise To Destiny opsamling.

Det vides ikke om musik fra GTA V-spillet er at finde.

Jeg overvejer at boykotte denne latterlige udgivelse. Der ikke nogen garanti for at de nye numre ikke dukker op igen på andre udgivelser. Strategien er at Eastgates udgivelser altid ender op med minimum et nummer, der ikke kan findes andre steder. Desuden fastsættes prisniveauet, på de individuelle tracks på downloadversionerne, ofte så højt at man ikke vinder noget økonomisk, ved at købe dem, i stedet for opsamlings-cd'erne.

Sammenlagt har de seneste tre opsamlinger One Night In Africa, Lost In Strings og Booster VI kunnet præsentere 12 ikke tidligere udgivne numre, fordelt på fem skiver. Havde Eastgate ventet, og lagt dem som en bonus-cd på det nye album, Franz Kafka - The Castle, kunne beløbet begrænse sig til standardprisen på 22 Euro. Prisen for al musikken er en anden: 73 Euro. Det er jo vanvid. Så er der ikke penge til t-shirts.

De fleste bands, der starter egne pladeselskaber, gør det bl.a. for at slippe for de utallige opsamlinger. For Tangerine Dream er det den omvendte verden. Her skal der kradses penge ind, og den får ikke for lidt af selvsmag i de bombastiske salgsargumenter på hjemmesiden.

Argumentet om at Booster-serien er en introduktion til nye lyttere etc. er efterhånden så udvandet, når den sjette i dobbelt-cd serien udkommer, og med et - i min mening - sløjt udvalg af numre. Måske skulle man afhjælpe problemet med at udgive en tre-dobbelt opsamling af de nu 12 cd'er? Måske med et par "nye" tracks smidt ind over?

Særligt med de tre numre fra One Night In Africa, bevises det at Eastgate komplet har mistet overblikket over deres bagkatalog, og indføling i deres kundeskare. Albummet er dårligt blevet koldt, før det er blevet devalueret igen.

Hvorfor i det hele taget genbruge alle studieoptagelserne? Der er masser af liveting såsom Dussmann-downloadet og mange af koncert-dvd'erne, der skriger på cd-udgivelse!