JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Tangerine Tree Volume 63 - Assorted secrets 3. 8/10

DK - trees og leavesOprettet af Jacob Pertou tor, september 04, 2008 18:23

Suite from "Daniel" (1980) genoptager tråden fra Cyclones Madrigal Meridian, i form af den iltre, men decibelskontekstuelle nedtonede stringsynth samt minimalt tonebesatte flygelarbejde.
Så får vi, utvivlsomt en Polymoog (samt en person der rømmer sig og snøfter lidt), hvilket udgør rytmesporet i næste sektion, hvor den tidligere stringsynth føler en uvigtig vigtighed.
Og sådan kunne jeg blive ved. Kedeligt soundtrackarbejde, der i sidste ende kun bliver fremhævet af en sektion med træt, funky guitar, der skal forsøge at tage fokus fra et Hammond-orgels rytmeboks.
Suite from "Daniel" er på trods af sin TD-tidstypiskhed, et rutinearbejde, hvor selv de melankolske melodilinjer er spundet over tidligere tiders store følelser, hvilket i sig selv er sørgeligt, og får mig til at græde af de helt forkerte årsager.
I en opløsning af maksimum 96kbps, kommer så TDs kendte akkordbaserede Choronzon, taget fra TD's egen hjemmeside. Optaget fra 1980 eller 1981, er denne version alligevel spændende, omend der fandtes overlegne afspilningsteknikker til 96kbps, helt tilbage i 1920'erne.
Im Regen nach Amerika (1981) søges den sentimentale, schmaltzy stil, med legende mol-tendenser, enhver ægte komponist, kan lære fra. For mit vedkommende er der lang vej endnu, men alligevel er min drøm at nå dertil en dag.
Kyoto (eller Streets of Kyoto), der her er præsenteret fra et radioprogram (som det afsluttende, afbrudte, åndedræt afslører) er et balstyrisk rendezvous af hidsigt programmeret janitshar-arbejde, og til besindigthed manende elpiano, i en kaliber af Baumannske højder, som fremstår mere kradsbørstig end den polerede, version som TD satte til salg på "genforeningsalbummet" Kyoto fra 2005.
Cliffs Of Sydney pre-release version (1985) kommer fra endnu en ikke opklaret kilde, men er ikke desto mindre absolutte favorit fra denne samling. Ligesom i fortgående nummers tilfælde, mere rå end den kommercielt frigivne udgave. Specielt den konsekvent maskinelle og kliniske rytmik i den introducerende fase giver mere "oomph", og på trods af at resten næsten blev bibeholdt på Le Parc-skiven, er det gode udgangspunkt, det der fører nummeret op i superligaen af TD-rariteter. Dertil skal det siges at arrangementet med rytmikken, melodierne og det Bach-agtigt konstruerede sequencerarbejde, sidder lige i skabet.
I løbet af de følgende tyve minutter scorer TD hattrick på den mere laid-back, new-age rockende synthmusik fra 1987, i form af alternative versioner fra Canyon Dreams. Mit skud i den fugtige ørkentåge, er at de stammer fra den oprindelige VHS, fra samme år, altså 1987, lige inden Chris Franke forlod den - i visse krakilske øren - synkende skude, der siden hen kun har udvist kætterskhed udi den elektroniske musik.
En meget sort/hvid holdning, jeg lige så muligheden for at anfægte, for sagen er den, at fordi Chris Franke var med, er det ikke ensbetydende med kvalitet. Jeg synes Canyon Dreams lyder træt - også her!
Shy People lp'en var ligeledes et magert bekendtskab, der kun var lidt interessant på grund af sine vokaler. Her præsenteres en udgave af titelsporet, men med mandlig, hæs vokal, som jeg håber er en demo. Tonerne bliver ramt, men stemmen er ikke køn. Hvem mon synger?
Og nu hvor Chris Franke har sagt farvel, hopper vi to år frem i tiden til 1989. Lily's Waltz er efter sin kvalitet at dømme et fejlagtigt udtag fra Lily On The Beach skiven, i form af sin melodiske dramatik og specielle taktart. Her præsenteret i 96kbps, som hørt fra TDIs jukebox fra 2004, små to år før den udkom i på 5"ers compact disc'en, Blue Dawn, fra 2006, under navnet Riding The Wind - super!.
Guitar Jam er også fra jukeboxen, og er en perveret guitarduel mellem far og søn. Helt fantastisk, og én kan kun begræde Jeromes emancipationstrang, for lignende samarbejde høres vel næppe igen?
The Switch er vel blot piano light, og Unicorn Saga en ditto keyboardudgave af noget fra lp'en Legend?
Indenfor uofficielle TD-udgivelser, bliver man kongeligt underholdt med sjældenheder af de mere finurlige slags. Begrebet "Assorted Secrets" forpligter efterhånden, og skuffer heller ikke denne gang! (Marts 2007)  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post171