JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Volume 58 - Cologne WDR Sendesaal, Germany 29th March 1986. 8/10

DK - tangerine tree VIOprettet af Jacob Pertou tor, september 04, 2008 18:35

Tangerine Dream svigtede lidt sit fædreland på den omfattende tourné i 1986. Det blev derfor kun Köln, som kunne se sig velsignet med en koncert.
Denne må til gengæld siges at være dokumenteret fortrinligt. Dels i form af en komplet publikumsoptagelse (TL vol. 53), og som her, en forkortet udgave, sendt i radioprogrammet Nachtmusik på WDR, samme år.
Sammenlignet med de andre publikumsoptagelser fra samme år, er lydbilledet mere klart, og der kan så fokuseres på detaljerne i den hypnotiske musik, der kræver en indlevelse, og ikke fordrer til nævneværdig fysisk udfoldelse i starten. Det er altså hvad man kan klassificere som 'head music'.
Hvordan det fungerede for de tilstedeværende, er tvivlsomt udelukkende positivt, men som lytter, i dag tyve år efter, står musikken som en mindre milepæl, i samme boldgade som Underwater Sunlight - af mange udnævnt som det sidste store værk i diskografien.
Først da basgangen i Dolphin Dance varsles, gives der plads til en klassisk omgang synth'n'roll, og det hele ender med en tragisk udfading i mastodonten, Cool Breeze of Brighton.
Umiddelbart synes jeg at TD's tilgang til materialet virker mere loose, endda måske mere jazzet. Men som tidligere hørt fra tournéer i 1980'erne var de første koncerter, de mest legesyge, hvorefter en dagsorden langsomt fastlagde hvordan musikken definitivt skulle lyde.
Har man ikke anskaffet sig det officielle vidnesbyrd fra 1986-koncerterne, Vault IV, er der, ud fra Hi-Fi-mæssigt perspektiv, mest at hente her på denne cd-r i Tangerine Tree-serien.