JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Volume 54 - The Keep: An Alternative View. 9/10

DK - tangerine tree VIOprettet af Jacob Pertou tor, september 04, 2008 18:51

For baggrundshistorien om det kontroversielle lydspor til filmen, The Keep, henvises til anmeldelsen af den officielle version, der udkom i 1997.
Dette er sandsynligvis de oprindelige numre, der blev brugt i filmen, og kilden er en 1. generations kopi af masterbåndene.
Man fristes til at tro at der har været noget kriminelt på spil, for at få fat i disse bånd. Edgar Froese fik allernådigst lov til at udgive en poleret version i 1997 i 150 eksemplarer og 300 eksemplarer i 1999, men The Keep: An Alternative View er mindst ligeså relevant, og man bliver ikke opkrævet en absurd overpris.
De oprindelige masterbånd, er mørkere, mere demoniske og rå.
Uhyggen, i visse tilfælde i følgeskab med vemodighed, springer i hovedet på een, allerede fra de åbnende rytmer i titlen Stormbringer (sic).
The Keep: An Alternative View smager mere af kollektivt samarbejde end en enrådig E. Froese, som har taget en stor del af æren for The Keep, som nævnt i covernoterne på det officielle album.
Mange af numrene fra den officielle udgivelse findes her, men med andre titler. Endvidere et par eksklusive numre, af mere brutal karakter.
The Keep er, specielt i sin urform, et fremragende soundtrack, der rangerer blandt de ypperste af slagsen.
Sorte klangfarver og dissonans præger lydbilledet, og man kan altid vende tilbage til The Keep, hvis man føler at TD har solgt ud, rent artistisk.
Det skal også nævnes at mange af numrene var en del af Tangerine Dreams fremragende europatourné i 1982. Umiddelbart kunne de også godt lyde til at være taget derfra.