JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Volume 49 - Berlin Werner Seelenbinder Halle, Germany 20th February 1990. 5/10

DK - tangerine tree VIOprettet af Jacob Pertou tor, september 04, 2008 19:26

For at fejre nedbrydningen af Berlinmuren, spillede Tangerine Dream en koncert i det forhenværende Øst-Berlin.
Tangerine Dream kommer fra Vest-Berlin, og derfor havde koncerten en vigtig betydning for bandet. Ligesom da, de i 1980 kæmpede for at blive det første vesteuropæiske band, til at spille i Øst-Berlin.
Koncerten blev transmitteret i radioen, men bagmanden bag Tangerine Tree-projektet mente at denne publikumsoptagelse var endnu bedre. (Den er dog i skrivende stund blevet erstattet med radiooptagelsen).
Desuden udkom koncerten i en redigeret form i 2004, på albummet East. For at imødekomme en cds kapacitet, blev de lidt over 100 minutter reduceret til 80, således blev den muntre Cat Scan forkortet med 37 sekunder, og kun Berlin Summer Nights, som var et af de fem ekstranumre, kunne finde vej til albummet.
Tre af numrene valgte TDI, Tangerine Dreams pladeselskab, at offentliggøre på en signeret CD-R (ja, fint skal det være!), til de første 200, som bestilte East via deres hjemmeside. TT vol. 49 er alligevel på trods af at være komplet og vellydende, ikke at foretrække frem for den 80 minutter lange East.
Dette album har en fremragende lydkvalitet, hvor de mekaniske og kølige numre har fået varme og bedre musikalsk flow.
East er suverænt det bedste livedokument fra det kritiske år, 1990.  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post185