JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Volume 42 - New Haven Palace Theater, USA 9th September 1988. 7/10

DK - tangerine tree VOprettet af Jacob Pertou tor, september 04, 2008 21:24

Den bedste konkurrent til den officielt udgivne, og meget vellykkede Rockface, må siges at være denne velklingende soundboardoptagelse. Meget ligner sig selv, men der er også blevet plads til nummeret House Of The Rising Sun, som Tangerine Dream tidligere havde indspillet på en flexi-disc, til et musikblad.
I 1988 var Tangerine Dream reduceret til en duo, men den østrigske keyboardspiller, Ralf Wadephul, gav også en hjælpende hånd med.
Optical Race-turnéen, med support af Andy Summers (ex-The Police) havde en dejlig, kølig lyd, og havde en masse nyt materiale, der klart overgik selve Optical Race.
I 1988 lød koncerterne meget ens, og det rygtes at de spillede playback. På den anden side, så kan de der har set Depeche Mode dokumentaren, 101, optaget på deres 1988 turné, nikke genkendende til Alan Wilders demonstration af keyboardene. På det tidspunkt var keyboards blevet i stand til spille forskellige lyde på engang, dvs. at der på et klaviatur kunne mange forskellige lyde. Det var altså blot et spørgsmål om hvor mange hænder der var til rådighed. Med seks meget rutinerede (på godt og ondt) hænder fra tre keyboardtroldmænd, var det derfor muligt at skabe en kompleks lyd.

Men, som sagt mindede koncerterne fra 1988 meget om hinanden, og derfor er der ikke nogen væsentlig grund til, hvorfor man skulle lytte til publikumsoptagelserne i Tangerine Leaves-serien, når man har Rockface og TT vol. 42. Og dog, for TL vol. 4 har den "sjove" egenskab, at strømmen svigter i Marakesh, og derfor kun varer ét minut!

Opdateret, 25. april 2010.  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post193