JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Volume 38 - Berlin Reichstagsgelaende, Germany 1st August 1987. 8/10

DK - tangerine tree VOprettet af Jacob Pertou tor, september 04, 2008 21:29

Den dag Berlin fyldte 750 år, benyttede Chris Franke muligheden for at holde "afskedsreception".
Med flotte omgivelser, som Brandenburger Tor, spillede Tangerine Dream en lidt over to timer lang koncert, der skulle blive den sidste for Chris Franke.
Beslutningen havde været taget et pænt stykke tid i forvejen, og Frankes begrundelse var at Tangerine Dream var blevet et stressende foretagende, og for meget tid gik med soundtracks, men mest bemærkelsesværdigt var det, at han mente at de ikke længere var på forkant med udviklingen. Et udsagn, man delvis kunne give manden ret i, men faktum er at hans solokarriere heller ikke bød på meget nyskabende.
Chris Frankes bidrag i TD var meget karakterisk, især for hans sequences, som megen elektronika i dag er baseret på.
Musikken til denne koncert går lige til grænsen, for hvor klinisk elektronisk musik må være, så det stadig er til at holde ud.
Repertoiret er en eufonisk 80'er-tour de force, med mange kendte, såvel sjældne numre, og dem som udgjorde suiten Live Miles Part II: The Berlin Concert, fra Live Miles.
Blandt de sjældnere er, det sidste nummer, A Time For Heroes, som var skrevet af John Lyons til Handicap OL, 1987. En version fandtes også med Meat Loaf og Brian May! A Time For Heroes er dog ret kvalmende.
Denne krystalklare FM-optagelse er syntetisk, velbalanceret synthrock, med vemodige over- og undertoner, og jeg kneb en lille tåre i Tyger (Instrumental), med tankerne på at det var Frankes sidste show med TD!

  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post197