JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Volume 37 - Sydney Regent Theatre, Australia 22nd February 1982. 10/10

DK - tangerine tree IVOprettet af Jacob Pertou tor, september 04, 2008 21:31

"For mange kokke fordærver maden" var i højeste grad den bitre kendsgerning da Edgar Froese udsendte Sohoman, som mest af alt var en musikalsk fusentaster. Det kunne have været så godt, men vi blev i overrumplende grad snydt, hvilket burde være regel nr. et at man ikke gjorde mod sine fans. Måske var der som antydet i anmeldelsen, visse hindringer, grundet ophavsrettigheder, og Edgar følte sig nødsaget til Tangentization, for at undgå juridiske repressalier. Men denne teknologi var som olie i en gryde vand - det hang bare ikke sammen, livefornemmelsen var slet ikke til stede!
Heldigvis blev HELE koncerten optaget og transmitteret i radioen, og der er en verden til forskel.
Optaget på en minitur i Australien i 1982, høres en ca. 100-minutters FM-koncertoptagelse hvor alle skæringerne fra White Eagle præsenteres i deres helhed, samt andre spændende indslag, som f.eks. de uudgivne semiklassikere Thermal Inversion, Bondy Parade, og et meget tidligt uddrag fra Logos. Men vigtigst af alt Ayers Majestic, som måtte gå grueligt meget igennem på Sohoman.
I hhv. første og andet sæt hænger numrene sammen med broer som TD er kendt for, men her er de næsten bedre end selve numrene. Specielt er overgangen fra Convention Of The 24 til White Eagle et mesterværk, med sin svimlende stemmesamplinger!
Denne koncert er min absolut foretrukne fra 1980'erne, og fåes også "officielt" som en Bootmoon-cd, men den er selvfølgelig ikke fejlfri, da der mellem Mojave Plan og Thermal Inversion er et sekunds pause! 1. marts gik turen til Melbourne, hvor det andet sæt blev sendt i radioen. Denne optagelse kan høres på TT vol. 48!

  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post198