JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Volume 36 - Assorted Secrets 1969-2001. 10/10

DK - tangerine tree IVOprettet af Jacob Pertou tor, september 04, 2008 21:37

Man kan ikke beskylde TD for at give deres fans, præcis det de vil have. Men så er det godt vi har har fanprojektet Tangerine Tree, som lever op til dette.
Da jeg i sin tid, med ivrige fingre, og savl omkring mundvigene pakkede pakken op med over hundrede brændte cd'er af den ypperste TD-kvalitet, var jeg dog især forbløffet over Assorted Secrets.
Ved et tilfælde var Assorted Secrets de første cd'er jeg satte på, og min opfattelse af TD, var endnu en gang ændret.
På denne kompilation hører vi materiale, der spænder over en 32-årig periode, og som indeholder numre, som TD helt sikkert aldrig selv udgiver.
Det første nummer, Underground End Titles (fra filmen Underground, eller rettere Auf Scheiße, schießt mann nicht) slår tonen an, med ubehjælpsom basguitar, percussion og filen på cello. Til den lejlighed hed de The Tangerine Dream Band!
Denne spæde rock'n'roll start med Froese, Schulze og Schnitzler (hvilken besætning!), udvikler sig til Pink Floyd-inspireret krautrock af den ekstreme slags, og senere den karakteriske og uopnåelige TD-lyd!
Vi hører et fantastisk medley fra dokumentarfilmen Signale aus der Schwäbische Straße, med skræmmende "dialog" mellem Peter Baumann og Edgar Froese. Edgar Froese har her meget bange anelser om fremtidens musik, efter at Peter Baumann forudser en begrænset fremtid for den musik TD praktiserede i 1975! -In fünfzig Jahre sind es alles vorbei!
Og med et passende seks-årigt hop, har meget allerede ændret sig, og den sequencetunge Calymba Caly, passer perfekt ind i konteksten. Ligesom mange af numrene fra Assorted Secrets, er dette hentet fra det tyske radioprogram Elektro Beats, som TD gæstede med mellemrum, og medbragte spændende liveoptagelser.
Næste indslag på programmet er favoritten White Eagle, taget fra et tysk tv-show. Melankolien er intakt.
Før jeg hengiver mig til en komplet ukritisk rus, vil jeg afslutningsvis pointere at denne opsamling yderligere rummer eksklusive liveoptagelser fra 1986-2001, som TD offentligtgjorde i tyske radioshows, som Schwingungen og Elektro Beats; men også sjældne outtakes fra filmene Legend og Shy People, samt en forrygende demo fra Goblins Club, m.m.
Ikke mere ævl og bævl, Assorted Secrets er et must!

  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post199