JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Volume 30 - Reims Cathedrale Notre-Dame, France 13th December 1974. 9/10

DK - tangerine tree IVOprettet af Jacob Pertou tor, september 04, 2008 21:43

Der findes mange gode anekdoter om Tangerine Dream, men den eneste skandaløse er denne. Tangerine Dream spillede sammen med den karismatiske Velvet Underground chanteuse Nico en nu legendarisk koncert, hvis følger skabte en del positiv pr for dem.
I følge journalist Steve Lake, der skrev en artikel om begivenheden ("Rock Goes To Church"), var der i franske nationale aviser et rygte om en bombetrussel! Bomben skulle detonere klokken 20.00, og bandets manager, Andy, havde fortalt Steve Lake at han ikke skulle sige noget til bandet - "de var så paranoide for at blive sprunget i luften!!"
Det skete af indlysende grunde ikke, til gengæld var der et andet problem:
Kapaciteten i Notre-Dame katedralen var kun 2000. I stedet fik arrangørerne lukket hele 6000 mand ind, og eftersom folks bevægelighed var lig nul - og toiletfaciliteter ditto, resulterede det i at, der blev urineret op ad søjler og vægge!
Dét, sammen med den kendsgerning, at der blev drukket, røget pot og udvist anden form for ukristen adfærd, fik Pave Paul VI til at udstede en bandlysning af Tangerine Dream koncerter i katolske kirker på ubestemt tid.
Tangerine Dream havde ingen indflydelse på dette, men det skadede på ingen måde deres omdømme, og de spillede allerede flere katedralkoncerter i England, det følgende år!
De mennesker som ikke blev klemt inde i katedralen, kunne dog være med på en lytter, for koncerten blev også sendt i radioen.
Denne udsendelse dannede baggrund for den berømte bootleg Live! Improvised!, hvilket denne udgave er baseret på.
Lydkvaliteten er på højde med et officielt live-album og musikken er dejlig ulmende, foruroligende psykedelisk 70'er-elektronika.
Det jeg godt kan lide, er at sequencerne er brugt med måde og dygtigtighed. De kunne have overplastret hele koncerten med dem. Men en god ting skal ikke overbruges. Den gotiske arkitektur, har i sandhed været en inspiration for musikken, og sequencerne sætter ind, har i de sandhed lagt fundementet til et vidundeligt klimaks!

  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post204