JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Volume 27 - Brussels Auditorium Paul-Emile Janson, Belgium 9th February 1976. 10/10

DK - tangerine tree IVOprettet af Jacob Pertou tor, september 04, 2008 21:56

Der er en anseelig forskel på koncerterne fra det tidlige og det sene 1976. Sidstnævnte havde ofte symfoniske elementer, hvorimod førstnævnte var mere intuitive og spontane. Som udgangspunkt foretrækker jeg det symfoniske, men Brussels '76 er for mig højdepunktet fra det tidlige 1976. Denne, for 70'erne, vellydende optagelse, er Tangerine Dream i oplagt storform. Det kommer især til udtryk i Track I:
Efter sytten minutter munder den indledende improvisation ud i et imponerende samspil. Elektroniske hi-hatmarkeringer, mellotronakkorder - og som toppen af kransekagen, Edgars dybfølte guitarsolo, der nok er noget af det mest præcise fra den æra.
Ikke uventet, udvikler nummeret sig til et Ricochet-lignende sammenrend af sequencere, keyboardsoli, mens Edgars guitarsolo transformerer sig til en mere stikkende en af slagsen, og helt uden at miste kontrollen.
Kontrollen var den februaraften i 1976, nemlig helt på Tangerine Dreams side - på den gode måde!
De indre billeder sættes igang i den afsluttende fase med synthlydeffekter: Fuglefløjt, vand, flymotorer etc.
Track III er et smugkig ind i den elektroniske musiks krystalkugle...
Brussels '76 markerer et af de momenter, der gør Tangerine Dreams musik så unik og spændende - og Tangerine Tree serien så essentiel, da den, som i dette tilfælde, overgår mange officielle udgivelser.

  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post207