JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Volume 25 - Detroit Ford Auditorium, USA 31st March 1977. 10/10

DK - tangerine tree IIIOprettet af Jacob Pertou tor, september 04, 2008 22:02

Endnu en perle fra '77!
Det er den sædvanlige klasse fra den tour, men musikken er dog alligevel udover det sædvanlige. Tonen er betydeligt mere rocket end den normalt var på den tid. Det tidstypiske hardrock orgel er eksponeret tydeligere end før, men guitaren er dog det primære instrument, den aften i Detroit!
Cherokee Lane er sviende energisk udført og ligner ikke sig selv. Monolights intensitet er forøget, hvilket selvfølgelig fremkalder klapsalver - før, under og efter nummeret.
Det er dog Part III der stjæler billedet. Detroit er med Alice Cooper, Kiss og Iggy Pop vant til en ordentlig ladning sprængfarlig rock, men de guitareksplosioner Edgar leverer, kan førnævnte ikke hamle op med.
Gement muterede bluesguitarsoli og powerakkordtorden er der aldrig set lignende i TD-kontekst, hvilket endnu engang bekræfter mig i, at der altid er TD-musik til en hver sindsstemning.
Baumann og Frankes ageren backing er heller ikke ueffen. De kreerer det perfekte udgangspunkt for den aggressive guitar, ved et hæsblæsende sequencerarrangement, der ved den rette lydstyrke virker hjerteflimrende. Betragt det som en advarsel! (med mindre du også som jeg synes at rock skal være farligt)!
Disc 2 rummer fire uhørt gode improvisationer, og uden at der kan sættes fingre på dem, men det er Part VI der ligesom Part III skiller sig fra mængden, grundet den anarkistiske punk/heavy-attitude der møder 70'er-tekno!
Det her er endnu en uofficiel optagelse fra 1977, der overgår den officielle Encore!

  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post209