JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Peter Baumann: Romance '76, 1976. 10/10

DK - solo albumsOprettet af Jacob Pertou fre, september 05, 2008 10:08
Blog Image
I en Peter Baumanns pauser fra Tangerine Dream, skabte han Romance '76, som er en overset perle. På kun lidt over en halv time formåede han at bevise sine ufattelige evner...
Bicentennial Present er nært beslægtet med titelnummeret fra den samtidige TD-klassiker, Stratosfear, og det indebærer både instrumentering, melodi, og produktion.
Selve temaet der er ligeså iørefaldende som Stratosfear, blev faktisk til under de improviserede TD-koncerter i 1976.
Romance har med sin store brug af el-piano, et tydeligt Peter Baumann-præg, men der er også sequences, som er en vis hr. Franke værdig, og sågar mellotron, så det lyder unægteligt meget som Tangerine Dream, men også David Bedford og Mike Oldfield, da udtrykket er mere tilgængeligt og poppet.
Phase By Phase beviser endnu mere Baumanns indflydelse på Stratosfear. Nummeret minder i høj grad om Invisible Limits og 3 AM..., for stemningen er stadig sumpet, og der bruges også her tubular bells. Med det lækre el-piano, og cikade-lydende synths, skabes en stemning af varm sommeraften, men stadig med en vis dramatik, for sequencerne bliver mere intimiderende i lydbilledet. Der er flot afveksling i det rytmiske, og det er kort sagt et fedt nummer.
Hvor side 1 er ren Tangerine Dream er side 2 mere klassisk inspireret. Der er stadig influenser fra Tangerine Dream. Jeg genkender synthesizerlyde fra 70'ernes Tangerine Dream koncerter, men ellers er det dominerende et symfoniorkester og kor (først et rigtigt ét, dernæst spillet på mellotron), samt en meget velspillet basguitar.
Side 2 består af numrene Meadow Of Infinity (Part 1), The Glass Bridge og Meadow Of Infinity (Part 2). Jeg dybt imponeret over Baumanns kompositoriske evner, og i løbet af de 18 minutter denne side varer, sker der så meget, det vil være umuligt at få det hele beskrevet.
Lyt til denne komplekse og smukke plade, der klart er de allerbedste TD-plader værdig, og muligvis den bedste plade fra et TD-medlem!