JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Pinnacles by Edgar Froese, 1983. 9/10

DK - edgar froeseOprettet af Jacob Pertou fre, september 05, 2008 10:26
Blog Image
Pinnacles er Edgar Froeses ækvivalent til TD's Hyperborea fra samme år. Ligesom Hyperborea er opkaldt efter et bidende koldt, nordligt sted, så er Pinnacles en region i det vestlige Australien, hvor nogle bizarre sten er vokset ud af ørkensandet.
Naturen har altså ofte været til inspiration for Edgar Froese, og den atmosfæriske musik vil være et fedt soundtrack til en gåtur i denne fascinerende natur!
Specific Gravity Of Smile har en sofistikeret kompleks struktur med lag af velklingende synthesizere og sequencere, der med deres sørgelige melodier minder om f.eks. White Eagle-titelnummeret. Spektret af lyde er utallige og stemningsmættende, og dette er efter Drunken Mozart... Froeses bedste komposition.
The Light Cone blegner i forhold, da den er lidt for naiv, og er hvad der får pladen til at gå ned på 9/10. Walkabout er også atmosfærisk, og har sine største kvaliteter i det.
Pinnacles, der fylder hele side to, begynder lige på og hårdt og er med sine repeterende sequences svimlende. I sine bedste øjeblikke kommer nummeret op på højde med Sphinx Lightning fra Hyperborea og sågar Drunken Mozart..., da der her også bruges velkomponerede arpeggios, i samme stil. Ligesom en god film vil jeg ikke afsløre mere, men foreslå at man lytter, og svømmer væk i det smukke musiklandskab.
Ligesom Hyperborea og Ages er denne plade udskældt på grund af sine repetitioner, men det er uretfærdigt, for det er uden tvivl det bedste musik til at akkompagnere en naturoplevelse - og så har jeg ikke mere at sige!