JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

The Video Dream Mixes, 1997. 7/10

DK - 1990-1999Oprettet af Jacob Pertou lør, september 06, 2008 00:28
Blog Image
Denne DVD er et psykedelisk rejsedokument fra 1996. Selvom Linda Spa ikke medvirker på Dream Mixes One, er hun med her.
The Video Dream Mixes indeholder især naturbillede optaget fra tourbussen, og det er tilsat hæftig computermanipulation. Der skiftes mellem blå og gule billeder hele vejen igennem.
Dette rejsedokument, der kun indeholder musik på lydsiden, er ret underholdende, da vi får lov at se Froese/Froese/Spa fra den muntre side. Der smiles, danses, pjattes til fotosessions, der er slåskampe i sne og der er lejrbålsstemning med akustisk guitar fra farmand Froese.
Kunstværker ses også ofte, da Edgar har en stor passion for kunst.
Catwalk er meget psykedelisk. Den indeholder kraftigt manipulerede klip fra et ophold i Venedig. Der bliver ikke sparet på effekterne og farverne.
Vi ser bandet sejle i gondol med sjove hatte, og Jerome får prøvet masker. Faktisk spiller maskerne en stor rolle i klippet, og det er Venedig måske kendt for, det ved jeg ikke.
Musikken har altså intet med catwalk at gøre, og heller intet med saxofon, så hvorfor skal vi se Linda Spa blæse i sit horn? Det giver ingen mening! Jeg forstår heller ikke hvorfor vi skal se en metronom, men det ser godt ud.
Jungle Journey lever heller ikke op til sit navn. Vi starter og slutter med at se vandfald og bjerge, mens selve klippet er filmet i en stor indisk by!
Touchwood er det eneste nummer der musisk er forskellig fra Dream Mixes One. Det er mere ungdommeligt og uptempo, og efter min mening den bedste version der findes af dette nummer.
Vi ser live-klip, og især her er Spa et fokuspunkt. Vi ser hende blive sminket og spille saxofon. Selvom hun tidligere har arbejdet som fotomodel, og er smukkere end Froese Junior og Senior, så har hun ikke været noget stort plus for bandet.!
En god effekt der bruges meget meget på denne DVD er overensstemmelsen mellem antal beats i trommefillsne og stillbilleder. Stillbillederne indeholder blandt andet kunstværker, fotografier og bandbilleder.
Tangerine Dream får også muligheden for at være lidt provokerende! I slutningen af Touchwood vises to citater, der langsomt brænder op: Imitation is suicide og The World stands on absurdities..!!;:,""?. Hvad der menes ved jeg ikke!
Change of the Gods er mest computergrafik, der er meget flot. Vi befinder os blandt andet ude i rummet, og de kendte symboler fra covers, cirkler og trekanter, er meget brugt.
Rough Embrace indeholder blandt andet klip fra de tidligere musikvideoer, Treasure of Innocence og Love On A Real Train, fra Three Phase videoen. Det er materiale fra Berlin i starten af 1900-tallet.
Det anakronistiske i Rough Embrace virker bedst når der danses til det techno-inspirede musik.
Little Blond in the Park of Attractions er mest interessant pga. et westernklip, hvor Edgar, som cowboy, bliver skudt.
Det er også en anden lille sjov finte, for der bliver taget billeder af TD ude på et jernbanespor, og pludselig ser vi et gammelt lokomotiv komme kørende.
Vi ser også et ansigt der er "censureret" væk. Jeg tror det kunne være Monique Froese, Edgars lyssky kone, der nåede at lave et hav af flotte covers til bandet, inden hun døde i år 2001.
San Rocco viser det hårde liv på landevejen, hvor vi ser at hver en mønt vendes og at Jerome stadig har den samme t-shirt på som i begyndelsen.
The Video Dream Mixes er som sagt underholdende, men også flot kunstnerisk. Jeg havde dog foretrukket materialet i sin rene form, så vi mellem liveklip kunne se de sjove indfald med dialog. Det ville have givet 10/10!

  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post317