JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Towards The Evening Star, 1997. 3/10

DK - 1990-1999Oprettet af Jacob Pertou lør, september 06, 2008 00:31
Blog Image
I tidernes morgen, da jeg stadig var helt grøn, når det gjaldt Tangerine Dream, var det en stor fornøjelse at finde en masse indspillede kassettebånd, i en af Folkekirkens Nødhjælps genbrugsforretninger, med albums som White Eagle, Underwater Sunlight og Poland m.fl. Fra samme samling kom to bånd med The Orb, nemlig Live '93, som var et enormt usammenhængende og enerverende livealbum, især med de utallige samples af snak, der var en væsentlig stressor.
Båndene er forlængst slettet, men det er indtrykket af The Orb ikke. I 1997 krydsede TD og The Orb også veje, da The Orb som de første, fik autorisation til remixe udfra Tangerine Dreams masteroptagelser.
Samarbejdet var, ifølge Tangerine Dream, utilfredsstillende, da kommunikationen med The Orb gik gennem pladeselskabsfolk.
Ikke underligt kom resultatet som et chok. Intet, og jeg gentager, intet lyder til at oprinde fra de originale sessions. I stedet havde The Orb lavet et nyt nummer, uden det mindste element af genkendelsesglæde, men istedet overeksponeret, deres egen stil - ikke helt ulig Live '93.
Jeg taler om Towards The Evening Star (mandarin cream remix), som allernådigst kom igennem nåleøjet. Et andet remix blev skrottet af Tangerine Dream, forståeligt nok, for The Orbs friløb burde forefindes på en af deres egne skiver istedet.
Til sammenligning er originalversionen af Towards The Evening Star repræsenteret, så man kan høre hvor komplet afmarcheret The Orb er.

  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post318