JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Flashpoint, 1984. 7/10

DK - 1980-1989Oprettet af Jacob Pertou lør, september 06, 2008 01:36
Blog Image
Flashpoint markerer indgangen til yderst produktiv periode med soundtracks for Hollywood-film. Dette er et af de bedre af slagsen. Going West er fed albumåbner med en ultra fængende melodi og programmerede trommer med masser af rumklang. Dette nummer blev spillet live i 1986, og er noget så sjældent som en publikumsfavorit fra et soundtrack. Måske albummets højepunkt.
Afternoon In The Desert er et atmosfærisk stykke soundtrack-musik, og jeg er sikker på det passer fint ind i filmen. Nummeret er langsomt, med en repeterende trommemaskine.
Nummeret minder egentlig om introen til Barbakane
Plane Ride vækker minder fra Polands mest mørke øjeblikke og burde passe fint ind med filmens handling.
Mystery Tracks er et tidstypisk cheesy soundtrack nummer fra Tangerine Dream, og skal egentlig bare ties ihjel.
Lost In The Dunes er en reprise af Going West, men den sidste del er et stykke med mundharmonika der får tankerne tilbage på 3 AM... fra Stratosfear. Godt fundet på!
Highway Patrol lægger ud med et komplekst programmeret trommespor. En sequencer spiller en insisterende melodi. Akkorder kommer ind med sjældne mellemrum, men er meget dominerende alligevel. Et fedt nummer!
Love Phantasy er et de numre der sikkert virker fint i filmen, men er en lidt kedelig at høre på pladen. Ikke dårlig, bare kedelig. Minder i øvrigt lidt om noget fra Barbakane.
Mad Cap Story er et fedt produceret nummer, med et smittende groove og beat.
Det sidste nummer, Dirty Cross Roads, er en dramatisk sag, der sikkert er underlægningsmusik til det mest spændende i filmen, for musikken varsler noget dramatisk, men derhen kommer vi ikke.
Titelnummeret med gruppen The Gems gør ikke helhedsindtrykket bedre. Det er en tam Bruce Springsteen-klon vi hører her, og dette er ikke taget med i vurderingen, da det vil være unfair overfor Tangerine Dream.
Dette er et fedt soundtrack, der giver associationer til Poland, og numrene har den længde de skal have.