JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

A Cage In Search Of A Bird, 2009. 4/10

DK - 2000-2009Oprettet af Jacob Pertou fre, september 04, 2009 11:36

I anledning af koncerterne i Northeim, Berlin og Japan, udkom denne tyve-minutters ep, eller ’cupdisc’ som Eastgate ynder at kalde dette format.
Der er dog størst kunstnerisk værdi i selve coveret, end musikken. Ep’ens først to skæringer A Cage In Search Of A Bird Part 1 og Part 2 lyder som var det outtakes fra de sidste års udgivelser. Regulært venstrehåndsarbejde. Vi har i den grad hørt det før, og især Part 2 træder vande, noget så grusomt.
Kiev Mission (Remake 2009) er vel okay. Hvis det ikke var for den formaning at tracket er genindspillet instrumentalt, havde jeg været gennemført skeptisk ved annonceringen af denne ep. Tangram 2008 og Hyperborea 2008 blev promoveret med samme salgstale om grundig "sound research", men viste sig egentlig bare at være de originale albums tilsat kontemporære præg?
Nuvel. Sammenlignet med originalen og især liveversionerne fra Northeim og Berlin, er det simpelthen en for udvandet version, og især trommesporet lyder påfaldende billigt. Det bedste er uden tvivl synthesizersoloen, lige inden anden sektion af nummeret.
Gennemslagskraften er blegnet noget i forhold til den budskabsstærke, originale version fra Exit, 1981, hvor en kvinde reciterer på russisk, sagte og meget overbevisende, en tekst om anti-atomkraft og fred i verden. Det er helt væk nu.
Jeg spår A Cage In Search Of A Bird en snarlig plads i glemmebogen.