JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Music For Sports - Cool Races, 2009. 2/10

DK - 2000-2009Oprettet af Jacob Pertou søn, oktober 04, 2009 22:24

Det er frustrerende at skulle være taget som gidsel i et opsamlingscirkus, ikke set lignende hos andre bands. Tangerine Dreams ellers, på overfladen, så store produktivitet, har siden Edgar Froese lancerede den første Eastgate-udgivelse i 2005, også været synonym med et utal af gentagne skæringer på et hav af udgivelser.
Strategien har været at indpakke et fåtal af eksklusive, hjemløse numre på enkelte eller dobbelte compilationsalbums, for derefter at genudgive dem et par år efter, med endnu et par nye numre. Og sådan kan de ellers blive ved og ved.
Den i skrivende stund to-delte Music For Sports fremkaldte på Tangerine Dream’s eget forum en reaktion, der gjorde brug af ordet ”ubrugelig”, hvilket blev returneret af Eastgate med den lettere frelste påstand om at hvis der med denne tankegang fandtes ubrugelige albums, fandtes der også ubrugelige mennesker. Og så kunne man da i øvrigt lade være med at købe albummet, i stedet for at beklage sig – det var jo oprindeligt heller ikke tiltænkt den hårdkogte Tangerine Dream fan.
Når de henviser til andre potentielle markeder end deres fans, bliver jeg lidt småvrissen, for det lyder simpelthen alt for spekulativt og arrogant. Og så er det det rene sludder og vrøvl.
Music For Sports – Cool Races indeholder allerede adskillige numre man ligesåvel kunne have rekvireret på andre compilations. Eastgate ved udmærket at TD fans samler på alt deres indspillede musik – og helst i et fysisk format som cd.
Derfor pungede jeg selv 16 Euro+porto ud, på trods af højlydte protester, blot for de 11 minutters eksklusive musik. Og skuffet blev jeg.
The Last Goal er en lettere mørk og eftertænksom skæring, med nonchalent sequencer og dvælende strygerakkorder, der trygt lægger sig i den ambiente motorvejs højre side, uden at gøre tiltag til at overhale – for nogenlunde at benytte en Froesesk terminologi.
The First Curve er hørt før. Ved første lyt kunne jeg allerede nynne med på sequencerprogressionen. Det må være et remix – og givetvis fra den ufremkommelige Chandra – The Phantom Ferry Part 1.
Rent musikalsk kan anmeldte udgivelse opsummeres i 72 ord, hvilket siger meget om dens appel. Jeg giver et point for hvert nyt nummer.
Jeg er komplet ligeglad med de andre numres musikalske kvalitet. De passer nemlig bedre ind på deres oprindeligt tiltænkte pladser. De var ikke tiltænkt at skulle agere lydtapet til fysisk udfoldelse.
Nej, hvis man vil høre ordentlig musik til sport, kan man med fordel se dette videoklip fra "Tim & Eric Awesome Show".