JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Robert Waters: I've Seen The Invisible. 9/10

DK - solo albumsOprettet af Jacob Pertou søn, november 25, 2012 22:18


Suverænt ekko fra Looms historiske koncert.

At Johannes Schmoelling og Jerome Froese kunne finde sammen om projektet Loom var intet mindre end en sensation. Men at de kunne finde en så jævnbyrdig støtte i tredjepart Robert Waters (Robert Wässer), til at opretholde Looms stærke position, var noget noget af et fund.

På scenen til deres koncert i Eindhoven havde Robert Waters lidt af en systemafviklerfunktion, så det ud til. Ikke megen fysisk udfoldelse, eller kompositorisk input i setlisten. På den EP der udkom i samme stund – og som nu er udsolgt – bidrog Robert Waters med to smågeniale værker. Det ene ualmindelig melodisk og underspillet. Det andet en firserhybrid af Oldfield og Vangelis.

Nu er Robert Waters på banen igen i samme kaliber med EP'en I've Seen The Invisible med særdeles velproduceret, udførligt detaljeret, ultramelodisk elektronisk musik, med et twist af melankoli og appetitlig, human bittersødme.

EP'en er med sine 17 minutter en hurtigt overstået affære. Den har fire numre, hvoraf de to ikke sniger sig over meget mere end to minutter. De har dog adskillige memorable passager i form af skønne melodier, og småtriste sindsstemninger. Der er måske lidt noget jingle skråstreg reklameagtigt over dem, men de formidler på kort tid et budskab, der ikke er til at tage fejl af. Robert Waters har opbygget erfaring til dette, blandt andet i kraft som komponist til børnefjernsyn, og her fuldendes det uforløste potentiele i de fine tracks ”I've Seen The Invisible” og ”Puzzle Di Sogno”

Mere tid til at dvæle ved de højere mentale luftlag sker i ”Memory Hunter”, og særdeles ”Ninety 4 Seconds Left Over”. Sofistikerede toner, syntetiske, ordløse elegier og længselsfuld cello smelter sammen med bastunge beats i et kludetæppe af elektronisk overlegenhed.

Denne EP bør, i kraft sin status som netop EP, ikke gå i glemmebogen. Den har al den kraft et godt album skal rumme, og når den har roteret i cd-afspilleren har den oftest gjort det tre-fire gange ad gangen. Den har allerede fået en prominent placering på min liste over årets albums. Jeg havde gerne set at Robert Waters' bidrag til den udsolgte 100 001 EP, eller de to eksklusive numre på hans Soundcloud, var at finde her, men det er en petitesse.