JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Tangerine Tree Volume 66 - Santa Monica Civic Auditorium, USA 26th April 1977. 9/10

DK - trees og leavesOprettet af Jacob Pertou tor, september 04, 2008 18:22

I 1977 kunne man læse en ret positiv anmeldelse af denne koncert. Skrevet af Harvey Kubernik, efter hvad der måske er hans første møde med bandets musik:

LOS ANGELES: Jeg har altid værdsat kontemporær musik på et sociologisk niveau, såvel som et musikalsk. Jeg har ingen Tangerine Dream albums i min enorme pladesamling, men jeg kan værdsætte responsen fra mængden i den næsten fyldte Santa Monica Civic, som henover weekenden, beviste gyldigheden af deres musikalske udførelse og involverede fremgangsmåde.
Til at begynde med ville jeg have troet at T. Dream var dømt til tilbudskassen eller import-sektionerne i pladebutikkerne, rundt omkring i byen. De fleste skribenter forudså sidste år trioen en kultskæbne, men baseret på deres SMC optræden, har T. Dream bragt fremtiden til Los Angeles.
Generelt var koncerten en behagelig aften af underholdning, som til syvende og sidst, lød som andre værker, af andre artister, især tidlig Pink Floyd og Terry Riley.
Selve musikken, dog ikke kompliceret af en mangfoldighed og forskellighed af instrumenter og maskiner, forbliver i det store hele, simpel riff-rock fremhævet af stærke, synkoperede rytmer.
Det afsløres måske også i musikkens appel, i hvilken rendyrket virtuositet aldrig er ofret til det samlede tonebillede, og simpliciteten gør musikken tilgængelig for dem uden akademisk baggrund, der behøves for at udøve mere seriøs elektronisk musik.
Som akkompagnement til deres Los Angeles optræden var et veldesignet og spektakulært laserlysshow, som ikke bortledte opmærksomheden fra trioen på scenen. Til tider var den musikalske stemning forstærket af lyset, og denne intelligente sammensmeltning burde gentages på deres turné gennem landet.

Harvey Kubernik havde uden tvivl en god aften, med nogle gode betragtninger omkring musikken.
Koncerterne i 1977 var også blandt TD's allerbedste. Selvom skelettet til alle koncerterne i bund og grund var ens, blev det, der blev fyldt på, ofte meget nyt og spændende, og denne koncertoptagelse, er endnu en vigtig én fra 1977.