JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Tangerine Tree Volume 62 - Preston Guild Hall, England 5th November 1980. 10/10

DK - trees og leavesOprettet af Jacob Pertou tor, september 04, 2008 18:23

I skrivende stund, er det blevet annonceret at denne fanudgivelse udkommer officielt til efteråret 2006 i Bootmoon-serien, sammen med TT vol. 25: Detroit '77 og TT vol. 52: Köln '72.
Den første runde med Bootmoons var fem udgivelser, hvor fire af dem havde graverende fejl, og burde for alt i verden ikke være udgivet - Se nærmere i anmeldelsen af Paris - February 2nd 1981 (2004).
Men er de nye Bootmoon-skiver i orden, er det værd at investere i det mere slidstærke cd-format, for disse koncerter er alle legendariske.
Især Preston, 1980, hvor aftens stjerne er Johannes Schmoelling trækker det længste strå. Hele første sæt er præget af hans impromptu, lige fra referencerne til Ricochet Part I i Calymba Caly, over det faste improviserede piano-indslag - her kaldet Grange Park, til og med den triste solo i The Price lukker og slukker.
Selvom perioden var drevet af strømlinede i sequencere og faste rammer, var det Schmoellings spontanitet og evnen til at opmuntre sine to kolleger, der løb med al opmærksomheden, den aften i Preston.
Ifølge Johannes Schmoelling selv, var det Edgar Froese, der til den historiske koncert i Øst-Berlin, januar samme år, der bad ham om at åbne koncerten med "bare at spille et eller andet".
For Schmoelling en meget skræmmende tanke, eftersom det var hans allerstørste koncert på det tidspunkt. Resultatet, som vi husker det, var intet mindre forrygende.
Underligt nok skiller sequencerklassikeren Silver Scale/Horns Of Doom ikke meget ud fra nævnte koncert. Det er som et sidste farvel til 70'erne ekstatiske eksperimentering, og de sidste energiske prog.rock-rester fra Force Majeure.
Og så er det endnu ikke lykkedes mig at få nok af Choronzon.
Jeg sidder tilbage med gåsehud og tårer i øjenene.