JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

The Park Is Mine, 1991. 7/10

DK - 1990-1999Oprettet af Jacob Pertou lør, september 06, 2008 01:03
Blog Image
Skuespilleren Tommy Lee Jones er hovedpersonen i filmen fra 1986, The Park Is Mine, som Tangerine Dream indspillede musik til året før.
Som covernoterne gør opmærksom på, er denne udgivelse ikke udsendt i samarbejde med Tangerine Dream. Derfor lever lyden ikke op til sin standard, for den er ikke hentet fra de oprindelige masterbånd, men derimod selve lydsporet til filmen, hvor musikken er isoleret fra dialog, real- og effektlyde. Det resulterer i at lydstyrken til tider varierer og er en smule skrattende.
I modsætning til de tilfælde hvor TD har kunnet sætte deres fingeraftryk på det endelig produkt, fremstår dette album en smule rodet. The Park Is Mine vinder dog ved energisk og tidstypisk, sequencerdreven musik, der er mere spændende end så meget andet soundtrackarbejde.
Som det ofte er tilfældet, betår numrene af velkendte temaer, men også temaer der i en senere sammenhæng er blevet velkendte. For eksempel er det interessant at høre nummeret Taking The Park (Part 1), som de fleste nok kender som Industrial Life fra Kyoto - et album der er baseret på kasserede optagelser fra 1983.
Taking The Park (Part 2) er i dets mest fokuserede øjeblik en tidlig udgave af Cool Breeze Of Brighton, da den gennemgående sequence er identisk.
The Park Is Mine er et anstændigt, stemningsfuldt, energisk soundtrack, hvor man nemt kan fornemme filmens intensitet, uden at have set den. Karakteren er givet ud fra den tydeligt hørbare kendsgerning, at Silva Screen har udsendt albummet uden et samarbejde med Tangerine Dream.