JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Dead Solid Perfect, 1991. 5/10

DK - 1990-1999Oprettet af Jacob Pertou lør, september 06, 2008 01:03
Blog Image
Dette album gør mig rådvild. Det er lidt som at rive en smuk blomst op med rode, hvor kronbladende endnu ikke er blevet udfoldet.
Måske skal jeg bare være taknemmelig, for TD var ikke første band, instruktøren Bobby Roth havde i sine tanker, da han skulle lave en film om en golfspiller. Blues- og countrybands var tilsyneladende ikke gode nok, så han valgte et band han tidligere havde brugt, Tangerine Dream.
22 numre på 36 minutter siger desværre næsten alt. Der har fundet en frihedsberøvelse af Tangerine Dreams kunstneriske integritet sted. Havde numrene nået at udvikle sig, havde vi nok set album, der var Blue Dawn mere end værdigt.
Ralf Wadephul, som var med i 1988 på TD's USA tour, har tydeligvis lagt sit kompositoriske præg på mange af numrene, hvor det bærende tema er ekstremt rørende, med sin folorne obo-melodi.
Lidt cross-fades, numrene imellem, samt evindelige gentagelser, skaber en form for falsk kontinuitet, og man sidder tilbage med en følelse af at være snydt for noget, der kunne have været så godt.