JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Phaedra from above

off topicOprettet af Jacob Pertou fre, juni 21, 2019 23:58

Tonight, the sky over my house looked like the Phaedra album cover. It was as if Edgar was sending a telegram from his cosmic address.

  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post1662

Counterpoint Records or how to ruin your career

newsOprettet af Jacob Pertou fre, juni 21, 2019 01:22

I was shocked to find out that the person behind the sketchy, bootleg duplication scam business "Counterpoint Records" is in fact, no other than, John Sherwood.
The facebook posts above have red flags all over them. Here's another link that confirms the story: http://home.btconnect.com/Unsigned-Bands/
The main site was archived by the Wayback Machine: https://web.archive.org/web/20180715022142/http://www.counterpoint-records.co.uk/
Here is a slideshow of the catalogue: https://s701.photobucket.com/user/counterpoint_records/slideshow/NEWTD?sort=3

On the surface, you can have a career as a respected musician with a record label, and then rip of another band and its fan base. Each volume was sold at prices as much as £25. The scale of the scam is totally unprecedented.

  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post1661

Beyond the Shitstorm

DK - nyhederOprettet af Jacob Pertou søn, juni 16, 2019 13:21
ENGLISH TRANSLATION

Jerome Froese har netop været ude med riven på sin Facebook, hans sikre platform for sit dedikerede publikum. Læs indlægget her.

Når der peges fingre, eller rejses påstande om krænkelse af ophavsrettighederne, er det let at lade rive sig med, og tage den krænkedes parti. Det er fair nok, og dette skulle da heller ikke være sket. Monique Froese var for Tangerine Dream, hvad Roger Dean er for Yes og Hipgnosis var for Pink Floyd. Ingen tvivl der, og der skal gives credit, der hvor den er berettiget. Selvfølgelig. Hvem kan være i tvivl om det?

Der er dog noget ulækkert ved denne shitstorm.

For det første er teksten formuleret i et tvetydigt sprog, der har forvirret en masse til at tro at hans mor overhovedet ikke er krediteret som fotograf på bokssættet In Search of Hades - The Virgin Recordings 1973-1979. Det er ikke helt rigtigt. Jerome Froese taler om de enkelte genudgivelser af de originale Tangerine Dream albums, men det har mange valgt at se bort fra. Desuden peger diskussionen ikke i retning af, om hvorvidt Monique Froese er klippet ud af Signale aus der Schwäbischen Straße- dokumentaren, der er at finde på en af bluray-skiverne, eller ej. I denne dokumentar er hun repræsenteret i flere minutter, omgivet af de pladecovers hun så mesterligt har kreeret.

Og på tidspunktet for indlægget, havde mange slet ikke modtaget deres bokssæt, og det skabte en vred atmosfære af folk, der ønskede at returnere ordren, boycotte, eller bare ukritisk tage side.

Det værste ved diskussionen er nok at voksne mænd kan finde på at kalde Bianca Froese-Acquaye nedladende ting, såsom Yoko Froese, og påklistre hende en agenda om at slette Monique Froese fra historien. Taler man virkelig på et oplyst grundlag her? Tillægger man hende ikke blot et skyldsspørgsmål, der i virkeligheden kun kan addresseres Universal? Det er i hvert fald uværdig behandling, selvom man kan være uenig i at Tangerine Dream fortsætter, med hende som leder.

Og så er der musikere i tråden, som jeg faktisk synes er glimrende artister, himle op om det nederdrægtige i at undlade at kreditere. Det er fair nok, men nok ikke når man selv profilerer sig på at planke og tyvstjæle en sound og visuelt udtryk fra Jean-Michel Jarre og Tangerine Dream.

Og lad mig pointere: Jeg ved ikke, hvad der foregår bag lukkede døre. Måske har Tangerine Dream altid husket at cleare samples og kreditere tidligere medlemmer. Et rygte vil vide at Steve Jolliffe ikke blev spurgt, da en sample fandt vej til DM4, og det faldt ikke i god jord. At tidligere medlemmer ikke er nævnt ved navn i coverne til Dream Mixes 3, 4 og 5, giver mig en dårlig smag i munden. For der er virkelig dårlig signalværdi i at Jerome Froese nu tyr til Facebook, for at få noget vind i sejlene, når han i sine egne CD-covers, ikke nævner tidligere medlemmer overhovedet.

Det bedste vi kan gøre nu er at tage et kig på pladecoverne fra dengang, hylde Monique Froeses genialitet, og ride shitstormen af.

  • Kommentarer(7)//tangerinedream.pertou.dk/#post1660

In Search Of Hades - The Virgin Recordings 1973 – 1979

cassette coversOprettet af Jacob Pertou fre, juni 14, 2019 12:54


  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post1659

RUN TO VEGA

DK - nyhederOprettet af Jacob Pertou ons, april 17, 2019 10:12


  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post1658
Næste »