JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Beyond the Shitstorm

DK - nyhederOprettet af Jacob Pertou søn, juni 16, 2019 13:21
ENGLISH TRANSLATION

Jerome Froese har netop været ude med riven på sin Facebook, hans sikre platform for sit dedikerede publikum. Læs indlægget her.

Når der peges fingre, eller rejses påstande om krænkelse af ophavsrettighederne, er det let at lade rive sig med, og tage den krænkedes parti. Det er fair nok, og dette skulle da heller ikke være sket. Monique Froese var for Tangerine Dream, hvad Roger Dean er for Yes og Hipgnosis var for Pink Floyd. Ingen tvivl der, og der skal gives credit, der hvor den er berettiget. Selvfølgelig. Hvem kan være i tvivl om det?

Der er dog noget ulækkert ved denne shitstorm.

For det første er teksten formuleret i et tvetydigt sprog, der har forvirret en masse til at tro at hans mor overhovedet ikke er krediteret som fotograf på bokssættet In Search of Hades - The Virgin Recordings 1973-1979. Det er ikke helt rigtigt. Jerome Froese taler om de enkelte genudgivelser af de originale Tangerine Dream albums, men det har mange valgt at se bort fra. Desuden peger diskussionen ikke i retning af, om hvorvidt Monique Froese er klippet ud af Signale aus der Schwäbischen Straße- dokumentaren, der er at finde på en af bluray-skiverne, eller ej. I denne dokumentar er hun repræsenteret i flere minutter, omgivet af de pladecovers hun så mesterligt har kreeret.

Og på tidspunktet for indlægget, havde mange slet ikke modtaget deres bokssæt, og det skabte en vred atmosfære af folk, der ønskede at returnere ordren, boycotte, eller bare ukritisk tage side.

Det værste ved diskussionen er nok at voksne mænd kan finde på at kalde Bianca Froese-Acquaye nedladende ting, såsom Yoko Froese, og påklistre hende en agenda om at slette Monique Froese fra historien. Taler man virkelig på et oplyst grundlag her? Tillægger man hende ikke blot et skyldsspørgsmål, der i virkeligheden kun kan addresseres Universal? Det er i hvert fald uværdig behandling, selvom man kan være uenig i at Tangerine Dream fortsætter, med hende som leder.

Og så er der musikere i tråden, som jeg faktisk synes er glimrende artister, himle op om det nederdrægtige i at undlade at kreditere. Det er fair nok, men nok ikke når man selv profilerer sig på at planke og tyvstjæle en sound og visuelt udtryk fra Jean-Michel Jarre og Tangerine Dream.

Og lad mig pointere: Jeg ved ikke, hvad der foregår bag lukkede døre. Måske har Tangerine Dream altid husket at cleare samples og kreditere tidligere medlemmer. Et rygte vil vide at Steve Jolliffe ikke blev spurgt, da en sample fandt vej til DM4, og det faldt ikke i god jord. At tidligere medlemmer ikke er nævnt ved navn i coverne til Dream Mixes 3, 4 og 5, giver mig en dårlig smag i munden. For der er virkelig dårlig signalværdi i at Jerome Froese nu tyr til Facebook, for at få noget vind i sejlene, når han i sine egne CD-covers, ikke nævner tidligere medlemmer overhovedet.

Det bedste vi kan gøre nu er at tage et kig på pladecoverne fra dengang, hylde Monique Froeses genialitet, og ride shitstormen af.

  • Kommentarer(7)//tangerinedream.pertou.dk/#post1660

RUN TO VEGA

DK - nyhederOprettet af Jacob Pertou ons, april 17, 2019 10:12


  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post1658

UDE NU: Schiller og Tangerine Dreams samarbejde!

DK - nyhederOprettet af Jacob Pertou fre, marts 22, 2019 00:02

Det måtte jo ske på et tidspunkt! At Schiller kunne sætte kronen på værket, og få Tangerine Dream til at gæste på et af hans fremragende albummer! Det nyeste hedder Morgenstund, og foruden TD gæster blandt andre Nena og Giorgio Moroder.

Jeg spekulerede allerede over et samarbejde i januar 2016, hvor Christopher von Deylen var publikum til Edgar Froeses mindekoncert, og senere i 2017, hvor hans koncert i Flensborg, åbnede med en snedig parafrase over Tangrams legendariske åbningsmotiv. Morgenstern, og dens ni dele, er blevet til i samarbejde med Thorsten Quaeschning. Man skal anskaffe sig de dyre udgivelser med to eller tre CD'er, eller downloade på eksempelvis via Google Play, for at få Morgenstern hele med. Går man tilbage i kategorien ÅRSLISTER kan man se at jeg har været begejstret for hans musik hen over årene. Så har du ikke allerede stiftet bekendtskab med Schiller - så gør det nu!

DISK 1
01 Willkommen (0:37)
02 Harmonia (6:02)
03 Universe (7:24)
04 Dreamcatcher (3:49)
05 Baum des Lebens (5:50)
06 Avalanche (5:36)
07 Das goldene Tor (6:20)
08 Berlin Tehran (Miniatur) (1:08)
09 In Between (4:45)
10 Morgenstund (5:04)
11 Shangri La (5:25)
12 Lichtjahre (4:28)
13 New Day (6:06)
14 Over You (4:13)
15 Morgenstern (Ausschnitt) (5:06)
16 Love (8:50)

DISK 2
01 Aurora (6:43)
02 Kronos (5:06)
03 Poseidon (4:53)
04 Shangri La (Orchester Version) (6:50)
05 Aphrodite (4:19)
06 Berlin Tehran (4:24)
07 Die Farben der Nacht (6:23)
08 Morgenstern, Pt. 1 (4:38)
09 Morgenstern, Pt. 2 (4:10)
10 Morgenstern, Pt. 3 (3:31)
11 Morgenstern, Pt. 4 (2:33)
12 Morgenstern, Pt. 5 (5:23)
13 Morgenstern, Pt. 6 (3:03)
14 Morgenstern, Pt. 7 (3:56)
15 Morgenstern, Pt. 8 (3:36)
16 Morgenstern, Pt. 9 (1:24)

DISK 3
01 Wanderlust I (7:44)
02 Wanderlust II (4:28)
03 Wanderlust III (5:33)
04 Wanderlust IV (8:31)
05 Wanderlust V (3:39)
06 Wanderlust VI (8:11)
07 Wanderlust VII (6:07)
08 Wanderlust VIII (6:46)
09 Wanderlust IX (7:29)
10 Wanderlust X (5:22)

Samlet længde: 3:35:47
Numre: 42

  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post1657

Spil dansk dag.

DK - nyhederOprettet af Jacob Pertou tor, november 01, 2018 13:51
I dagens anledning, synes jeg det var oplagt at lytte til disse to udgivelser.
  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post1654

Tangerine Dream er kommet for at blive.

DK - nyhederOprettet af Jacob Pertou ons, oktober 03, 2018 22:11

Det fyger gennem internettet, med grove beskyldninger om integritstab, pengespekulation og plat opportunisme, her kort tid efter Tangerine Dream kunne fejre 51 års jubilæum. Tag et kig på kommentarsporene på nogle af de nyere videoer på Youtube. Aldrig før har TD været så generøse og pro-aktive ud ad til, og samtidig bliver de skældt hæder og ære fra, for stadig at eksistere.

Jeg var på Jerome Froeses side, da han udtalte at Tangerine Dream døde med Edgar Froese. Det havde utvivlsomt været en værdig afslutning på et livsstykke indenfor elektronisk musik. Det var sådan jeg havde det i 2015. Især var jeg ikke begejstret for tanken om at inkludere Peter Baumann, efter at have ude i kulden musikalsk i en evighed. Men sådan blev det ikke, og den tanke jeg havde skulle jeg så heller ikke forholde mig til længere.

Noget jeg også havde det svært med, var udsagnet om Edgars ønske at bandet skulle fortsætte. For uanset intentioner og ønsker er Thorsten, Ulrich og Hoshiko Yamane voksne mennesker, der kan tænke en selvstændig tanke. I sidste ende er det deres ønske om at fortsætte, der holder bandet i live, det er ikke kun Edgars visioner. Den holdning er intakt, men jeg har et langt mere positivt syn på det i dag. Tangerine Dream skal fortsætte, for vi taler om et band, der ikke bør eller vil ignoreres. Med opblomstringen af nysgerrighed siden GTA, vil det være ærgerligt at stoppe.

Om man kunne lide det eller ej, så var Edgar Froese den ubestridte bandleder. Dermed også en grund til at bandet aldrig gik i opløsning. Prøv at kigge på andre bands' levetid. Er der ikke en tendens til at bands med kort levetid havde mangelfuld ledelse? Det tror jeg helt bestemt. Det har Tangerine Dream bevaret, men nu er lederen Edgar Froeses enke, Bianca Froese-Acquaye. Derimod synes det kreative input mere demokratiseret, dog med Hoshiko Yamane, der trækker det korte strå. Lidt uretfærdigt, men det er en anden diskussion.

Efter Edgar Froeses dødsfald har internettet, i særdeleshed Bandcamp, været det vilde vesten for salg af bootlegs og "imaginære" albums. Det er kræfter der devaluerer alt hvad Tangerine Dream står, og alt hvad bandets fans står for. Det tror jeg faktisk Edgar kunne forudse, og det beundrer jeg ham for. Stor respekt til Tangerine Dream for at claime deres navn. Det er den bedste signalværdi mod plattenslagere.

At et band fortsætter uden et originalt medlem, er noget der kan provokere fans, og deres ultra-legitime følelser. Især fordi det, Tangerine Dream gør, er relativt nyskabende. KISS lufter tanken i interviews, med nye bandmedlemmer, klædt ud og sminket som The Demon, Cat Face, Star Child og Space Dude, eller hvad de kalder sig. Vi kommer til at se mere af dette, i bands, hvor helheden er større end de enkelte dele. Yes er der vel næsten allerede.

Tangerine Dream er vildt gode til at styre uden om det tåkrummende. De har lyttet til fans' ønsker ytret i Edgar Froeses levetid, og lever nu op til dem. What's not to like? Især er de mange real-time live sessions med til understrege hvor vildt et band TD var i 70'erne, og stadig er, når det følger et særligt formål. Der kommer stadig mange og ser deres koncerter, billetterne er ikke så opskruede, som de var engang, og bedst af alt, hører playliste-CD'erne fortiden til. Tangerine Dream vinder nyt terræn med uformindsket styrke, og det skal de have credit for.

Det kræver mod at indtage både øretævernes holdeplads og rygklappernes skamros. Tangerine Dream i dag skal huskes for sin fortid, men selvfølgelig er det Tangerine Dream. Tangerine Dream er kommet for at blive. Ingen andre er Tangerine Dream. Tangerine Dream er Bianca Froese-Acquaye, Hoshiko Yamane, Ulrich Schnauss og Thorsten Quaeschning.

Men du vil altid være savnet, Edgar Froese.
  • Kommentarer(5)//tangerinedream.pertou.dk/#post1653
Næste »