JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

TOP 2018.ÅRSLISTER

Oprettet af Jacob Pertou lør, december 15, 2018 16:09

TANGERINE DREAM
01. Thorsten Quaeschning's Picture Palace music: Cargo
02. Tangerine Dream: The Sessions II
03. Tangerine Dream: The Sessions III
04. Tangerine Dream: The Sessions IV
05. Schmoelling & Waters: The Immortal Tourist
06. Tobias Svensson & Hoshiko Yamane: Routes
07. Brücken/Froese: Beginn
08. Steve Jolliffe: The New Cyclone
09. Hoshiko Yamane: Threads
10. Hoshiko Yamane: Twilight
11. Ulrich Schnauss: Improvisation #2
12. Orchestra of Electric Spacejazz [2018 Bandcamp downloads]
13. Paul Haslinger: Wildling
14. Klaus Schulze: Silhouettes
15. Klaus Schulze: Cocooning / Trance 4 Motion

ELEKTRONISK
01. GAS: Rausch
02. Arcane: Conduit
03. Node: Node Live
04. ['ramp]: No Sleep 'Til Wilmersdorf
05. Free System Projekt & Terje Winther: Spoon Forest
06. Matthew Stringer: Changing Landscapes
07. Pollard/Daniel/Booth: Eight
08. Otarion: Under Surface
09. Steve Roach: Electron Birth
10. Nattefrost: Tracks From The Archives Vol. 3
11. Cosmic Ground: IV
12. Tone Science: Module No. 1 - Structure and Forces
13. Jean-Michel Jarre: Equinoxe Infinity
14. Venetian Snares x Daniel Lanois: Venetian Snares x Daniel Lanois
15. Steve Roach: Molecules of Motion

ROCK
01. Nick Cave & The Bad Seeds: Distant Sky - Live in Copenhagen
02. Judas Priest: Firepower
03. Yes: Fly From Here - Return Trip
04. Nine Inch Nails: Bad Witch
05. Todd Rundgren: All Sides of the Roxy
06. Bob Dylan: The Best of The Bootleg Series
07. URSA: Abyss Between the Stars
08. Megaton Leviathan: Mage
09. MOJO Presents: Green Leaves (Nick Drake Covered)
10. Nekrogoblikon: Welcome to Bonkers
11. Toby Driver: They Are the Shield
12. Angelique Kidjo: Remain in Light
13. Roger Daltrey: As Long As I Have You
14. Shining: Animal
15. Steppe-Scape (Stars of Eurasia): The Great Steppe Live

Spil dansk dag.DK - nyheder

Oprettet af Jacob Pertou tor, november 01, 2018 13:51

I dagens anledning, synes jeg det var oplagt at lytte til disse to udgivelser.

Blog image
Blog image

Tangerine Dream er kommet for at blive.DK - nyheder

Oprettet af Jacob Pertou ons, oktober 03, 2018 22:11

Blog image
Det fyger gennem internettet, med grove beskyldninger om integritstab, pengespekulation og plat opportunisme, her kort tid efter Tangerine Dream kunne fejre 51 års jubilæum. Tag et kig på kommentarsporene på nogle af de nyere videoer på Youtube. Aldrig før har TD været så generøse og pro-aktive ud ad til, og samtidig bliver de skældt hæder og ære fra, for stadig at eksistere.

Jeg var på Jerome Froeses side, da han udtalte at Tangerine Dream døde med Edgar Froese. Det havde utvivlsomt været en værdig afslutning på et livsstykke indenfor elektronisk musik. Det var sådan jeg havde det i 2015. Især var jeg ikke begejstret for tanken om at inkludere Peter Baumann, efter at have ude i kulden musikalsk i en evighed. Men sådan blev det ikke, og den tanke jeg havde skulle jeg så heller ikke forholde mig til længere.

Noget jeg også havde det svært med, var udsagnet om Edgars ønske at bandet skulle fortsætte. For uanset intentioner og ønsker er Thorsten, Ulrich og Hoshiko Yamane voksne mennesker, der kan tænke en selvstændig tanke. I sidste ende er det deres ønske om at fortsætte, der holder bandet i live, det er ikke kun Edgars visioner. Den holdning er intakt, men jeg har et langt mere positivt syn på det i dag. Tangerine Dream skal fortsætte, for vi taler om et band, der ikke bør eller vil ignoreres. Med opblomstringen af nysgerrighed siden GTA, vil det være ærgerligt at stoppe.

Om man kunne lide det eller ej, så var Edgar Froese den ubestridte bandleder. Dermed også en grund til at bandet aldrig gik i opløsning. Prøv at kigge på andre bands' levetid. Er der ikke en tendens til at bands med kort levetid havde mangelfuld ledelse? Det tror jeg helt bestemt. Det har Tangerine Dream bevaret, men nu er lederen Edgar Froeses enke, Bianca Froese-Acquaye. Derimod synes det kreative input mere demokratiseret, dog med Hoshiko Yamane, der trækker det korte strå. Lidt uretfærdigt, men det er en anden diskussion.

Efter Edgar Froeses dødsfald har internettet, i særdeleshed Bandcamp, været det vilde vesten for salg af bootlegs og "imaginære" albums. Det er kræfter der devaluerer alt hvad Tangerine Dream står, og alt hvad bandets fans står for. Det tror jeg faktisk Edgar kunne forudse, og det beundrer jeg ham for. Stor respekt til Tangerine Dream for at claime deres navn. Det er den bedste signalværdi mod plattenslagere.

At et band fortsætter uden et originalt medlem, er noget der kan provokere fans, og deres ultra-legitime følelser. Især fordi det, Tangerine Dream gør, er relativt nyskabende. KISS lufter tanken i interviews, med nye bandmedlemmer, klædt ud og sminket som The Demon, Cat Face, Star Child og Space Dude, eller hvad de kalder sig. Vi kommer til at se mere af dette, i bands, hvor helheden er større end de enkelte dele. Yes er der vel næsten allerede.

Tangerine Dream er vildt gode til at styre uden om det tåkrummende. De har lyttet til fans' ønsker ytret i Edgar Froeses levetid, og lever nu op til dem. What's not to like? Især er de mange real-time live sessions med til understrege hvor vildt et band TD var i 70'erne, og stadig er, når det følger et særligt formål. Der kommer stadig mange og ser deres koncerter, billetterne er ikke så opskruede, som de var engang, og bedst af alt, hører playliste-CD'erne fortiden til. Tangerine Dream vinder nyt terræn med uformindsket styrke, og det skal de have credit for.

Det kræver mod at indtage både øretævernes holdeplads og rygklappernes skamros. Tangerine Dream i dag skal huskes for sin fortid, men selvfølgelig er det Tangerine Dream. Tangerine Dream er kommet for at blive. Ingen andre er Tangerine Dream. Tangerine Dream er Bianca Froese-Acquaye, Hoshiko Yamane, Ulrich Schnauss og Thorsten Quaeschning.

Men du vil altid være savnet, Edgar Froese.
En elektronisk jazz-beat fantasi i lyd og farver optaget i Coventry Cathedral.DK - kuriositeter

Oprettet af Jacob Pertou søn, september 23, 2018 20:31

Blog image
I 70'erne og 80'erne, hvor seriøs underholdning var nyhedsværdi i sig selv, kunne man lokke med næsten poetiske formuleringer, i dagbladenes oversigter over radio- og fjernsynsudsendelser: "En elektronisk jazz-beat fantasi i lyd og farver optaget i Coventry Cathedral." Hva'beha'r?

Så var der de ultrakorte, men sindssvagt vigtige notitser, der krævede at man aflyste alle sine planer den eftermiddag:

15.55 Koncert fra Berwaldhallen 1981.
16.15 Klaus Schulze, synthesizer.
17.00 For indvandrere.

Lige til at fylde en side på et kassettebånd med.

Der var selvfølgelig også nøje udvalgte og veltilrettelagte tv-programmer, om tidens beat og symfoniske rock. Tjek for eksempel line-uppet i dette program:

(F) En verden i musik 17. Vejen frem? - med bl.a. Michael Oldfield, Black Oak Arkansas, Electric Light Orchestra, Jack Bruce, Manfred Mann, Baker-Gurvitz Army, Stomu Yamashta og Tangerine Dream.

Og så var der filmene med Tangerine Dreams soundtracks: Satans Borg, Fræk Business, Charmedrengene og Voldens Gade lige til at forevige på videobånd, og låne ud til hvem det måtte vedkomme.

https://www.kristeligt-dagblad.dk/avisarkiv/soeg/"Tangerine%20Dream"/18961001/20181021

https://www.kristeligt-dagblad.dk/avisarkiv/soeg/"Klaus%20Schulze"/18961001/20181021

https://en.wikipedia.org/wiki/All_You_Need_Is_Love:_The_Story_of_Popular_Music

Klaus Schulze spiller Vangelis.DK - klaus schulze

Oprettet af Jacob Pertou man, september 10, 2018 16:52

Blog image
I dag fandt jeg dette...øhm... unikum i min lokale genbrugsbutik. Den stod udenfor i en tilbudskasse. Det gjorde dagen lidt sjovere.