JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

The Virgin Years 1977-1983, 2012. 10/10

DK - 2010-2013Oprettet af Jacob Pertou lør, marts 31, 2012 13:39

Det var både hovedrysten og sympatitilkendegivelser der mødte mig, da jeg slagtede de seneste skud på Tangerine Dream stammen – Machu Picchu og Booster V. Derfor overraskede jeg også mig selv, da jeg, uden tøven, købte The Virgin Years 1977-1983 i Flensborgs Saturn i går. Ikke fordi udgivelsesdatoen først var sat til mandag, den 2. april. Men fordi jeg, i princippet, hader at køber store mængder musik, for at få fat i de få eksklusive minutter.

Alligevel. De tidligere udgivelser på Virgin er rent ud sagt tarvelige. Fyldt med fejl, og kedelige, hvis ikke decideret dårlige reproduktioner af de originale lp covers. De to styks, tre eller fem cd'er til en cd's pris, Virgin Years bokssæt, præsenterer på indbydende modus, kort sagt, det bedste musik, der nogensinde er nedfældet på bånd. Dengang da lyddesignet blev redefineret på hver udgivelse. Og coverne er flotte. Den første implementerede Phaedra, Rubycon og Cyclone i Stratosfears artwork. Spritnyeste edition ligner en parring af Schiller coverne Weltreise og Sensucht, selvom det selvfølgelig er ren TD.

Musikken kan der ikke peges fingre af. Selv de ikke helt perfidt perfekte albums (Encore og Exit), bliver opvejet af Force Majeure, der, kort sagt, er det bedste eksempel på musik. Ever. Lad mig stave det for jer: Nittennioghalvfjerds.

Encore bliver passende rundet af med et syvtommer spin-off , hvorimod det måske, for nogle, er et issue at Tangram og Logos er delt mellem to discs. For mig er det ligegyldigt, da god musik ikke dræbes af en aktiv stillingtagen om dens videre forløb. Også fordi det simpelthen bare er ren nydelse at have en cd med Force Majeure direkte efterfulgt af ”Tangram Set 1.”

Thief glimrer ved sit fravær (fraregnet en singleplade). Det gjorde Encore også på The Virgin Years 1974-1978, men er altså her at finde. Det indgyder håb for en dobbelt soundtrack cd fra Virgintiden, indeholdende Thief (herunder maxien Dr. Destructo), Risky Business numrene, Tatort singlerne Miriam og Das Mädchen auf der Treppe, og ultimativt Heartbreakers.

Ja, hvorfor ikke? Der er jo i samme åndedræt udkommet en firedobbelt boks med Edgar Froeses Virgin plader, undertegnede har brugt en milliard på at fremskaffe de oprindelige cd'er af. Hvem ved, måske genudgives Peter Baumanns albums også i en Virgin Years kompilering. Håbet er lysegrønt.

Det er sådanne Virgin Years kompileringer, der gør det let, billigt og overskueligt at anbefale Tangerine Dream til nye lyttere. Da jeg startede for ti år siden var Dream Sequence det bedste bud, men den er nu overhalet indenom. Her får man et næsten fuldendt perspektiv.

  • Kommentarer(4)//tangerinedream.pertou.dk/#post1296