JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Volume 12 - Croydon Fairfield Halls, England 31st October 1982. 9/10

DK - tangerine tree IIOprettet af Jacob Pertou tor, september 04, 2008 22:24

Logos-turnéen i efteråret/vinteren 1982 bød på koncerter med en fantastisk sætliste. Størstedelen af materialet fandtes endnu ikke på LP, og de bedste stykker blev sat sammen til LP'en Logos, selvom denne blev indspillet på London Dominion Theatre, 6. november.
Det første sæt åbner med introen fra Logos, men ellers var resten af dette sæt mere atmosfærisk soundtrackmateriale, blandt andet nummeret Heritage Survival fra filmen The Keep.
Nummeret begynder på samme måde som 'Wake-up!'-sektionen, men er bortset fra det, mere lettilgængelig og melodisk. Dette nummers mest karakteristiske element er de simple, men effektive akkorder, og den i baggrunden ligeså karakteristiske sequencer.
Mirage er mere minimalistisk, for her er det rendyrket, dyster filmmusik med få markerede slag, til opbygge en mørk stemning.
Sign In The Dark overlapper Mirage, og i dette nummer viser Edgar, at han er den primære ophavsmand, for det er stilistisk beslægtet med hans kommende soloplade Pinnacles, og der bliver sågar brugt nogle af de samme lyde.
The Night In Romania rammer den melankolske elektroniske musik, der blev præsenteret på Exit, og det er vemodigt og smukt.
Dreamscape er mere ovre i White Eagle-stilen, så der dyrkes ikke de store radikale skift, men repetitionen. Stemningen er stadig mørk, og ligesom Choronzon på Exit var et festligt indslag, er det, det også her. Efter Choronzon bliver første sæt rundet af med et uddrag fra nummeret Tangent, der først blev udgivet på Poland i 1984.
Andet sæt åbner med de 10 første minutter fra Mojave Plan (fede soli!), men ellers er sættet baseret på det musik der findes på Logos, dog med visse afvigelser i de fantastiske soli. Desuden får vi numrene Midnight In Tula, White Eagle, og selvfølgelig den lettere nævenyttige Dominion.
Logos kunne snildt have været en dobbelt-LP, men heldigvis får vi at høre en af turnéens koncerter i sin helhed her, og godt er det.
Logos-koncerterne var i store træk meget ens, så man kan godt nøjes med én af dem, for eksempel denne, der er en ekstremt vellydende publikumsoptagelse!

  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post221