JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Volume 11 - Hamburg Audimax, Germany 24th February 1978 . 9/10

DK - tangerine tree IIOprettet af Jacob Pertou tor, september 04, 2008 22:26

Musikkene kompromisløs og syret. Den er optaget på Cyclone-turnéen i 1978. Part One, på 43 minutter, lægger ud med klaverintro, hvorefter nummeret går over i noget der tager sit udgangspunkt i Madrigal Meridian, bare mere vildt. Joliffe får også rig lejlighed til at lave sine karasmatiske og tankeprovokerende stemmeeksperimenter (efter 35 minutter proklamerer han at 'He's A Liar'!). Han spiller noget forrygende fløjtespil der er ligesom hans stemmeksperimenter er forfriskende i det noget mudrede lydbillede.
Kriegers trommespil er næsten helt væk, men det er uden de store armbevægelser og uden dramatiske skift
I nummerets afsluttende fase vælger Froese at sætte skik på vanviddet, ved at gentage temaet fra begyndelsen, og så er nummeret slut.
Part Two varer kun 9 minutter, men på den tid får vi samme mængde vildskab som i Part One. Fløjtespillet er så flippet at den får Jethro Tulls ditto til at virke pænt og poleret. Sequenceren sætter ind til publikums jubel, og vi får mere i stil med Madrigal Meridian. Nummeret er meget hurtigere end Part One, og derfor får vi alligevel det essentielle med. Klimakset i nummeret er virkelig ikke for sarte sjæle, så er I advaret!
1978 var et spændende år da både Krieger og Joliffe var med, så er du til Cyclone vil du elske musikken. Jeg selv ser frem til at høre flere koncerter fra 1978, i Tangerine Tree 7 samt Tangerine Leaves.

Denne koncert er efterfølgende udgivet officielt på The Bootleg Box Set Vol. 2. Jeg anbefaler man støtter Tangerine Dream, og køber denne udgivelse!  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post222