JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Volume 8 - Berlin Philharmonics, Germany 27th June 1976 . 8/10

DK - tangerine tree IOprettet af Jacob Pertou tor, september 04, 2008 22:30

Berlin '76 er taget fra en FM-udsendelse og har en acceptabel lyd, men så heller ikke mere. Denne koncert findes også på Soundmill Navigator i en udvidet form, for her har Edgar lavet nogle overdubs. Denne udgivelse er noget udskældt, da masterbåndet åbenbart ikke har været i bedste stand. Der er dog ingen tvivl om at denne udgivelse skal anskaffes en dag.
Det 31-minutter lange nummer hedder ikke Soundmill Navigator, men derimod Electronic Rock at the Philharmonics, og det er da en meget passende titel.
Fokus er fra starten lagt på det ambiente, med masser af mellotron samt dyrelyde frembragt på synths, lidt ligesom Fauni-Gena fra Atem.
Efter 8 mininutter er samspillet perfekt. Mellotronkortet spiller sammen med en langsom sequencer et harmonisk stykke, der hurtigt bliver afbrudt af en spinkel sequencer. Enten er udstyret blevet forbedret, eller så har TD blot blevet bedre til at håndtere det. Det er ikke ligeså velorganiseret som det på Stratosfear, men godt er det!
Det er også fedt at den dominerende sequencer ikke kører i den samme skala hele tiden, men at nye toner kommer ind med mellemrum, og det giver en spændende variation.
Det middelhurtige tempo gør at Edgar kan lægge en dyster guitarsolo, og denne guitarsolo, er nok den bedste på boks-sættet.
Da denne solo forsvinder gøres der plads til synth-udfoldelser af de helt store, og de repeterende sequences, får mig til at tænke på Cherokee Lane fra Encore, 1977. Det er blot mere syret og kompromisløst.
På præcis 28:40 nåes højdepunktet med en påtrængende dyb synthesizer, og kort tid efter er dette typiske (læs: fantastiske) 1976-nummer slut.

Denne koncert er efterfølgende udgivet officielt på The Bootleg Box Set Vol. 1. Jeg anbefaler man støtter Tangerine Dream, og køber denne udgivelse!


  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post225