JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Volume 1 - Nottingham Albert Hall, England 8th November 1976. 10/10

DK - tangerine tree IOprettet af Jacob Pertou tor, september 04, 2008 22:43

Dette er vel nok den bedste koncertoptagelse der findes fra 1976. Musikken er meget mere strukturet, og man fristes til at kalde den komponeret. Part One er intet mindre end fantastisk. Dette symfoniske stykke lægger ud med en repeterende sequence-skala. Denne bliver akkompagneret af grandiøst klaverspil smukke synthmelodier. En monoton trommemaskine lægger et simpelt og effektivt beat hele vejen igennem.
Arrangementet af sequencerne er de bedste overhovedet, og efter 14 minutter tager de en ny drejning, der giver nummeret en vitalitet, som aldrig før, og der gives plads til en løsere struktur med imponerende soli.
Til at understrege den symfoniske karakter agerer Froeses mellotron kor 27 minutter inde i nummeret, og resultatet er upåklageligt.
Vi taler om Tangerine Dreams vel nok mest symfoniske og pompøse komposition overhovedet, der dog samtidig er rendyrket psykedelia, og helt er på højde med Stratosfear fra samme år.
Part Two starter med klaverimprovisation og udspacede synths. Blandt temaerne hører vi et klassiskt et, måske Mozart, der går over i det afsluttende tema fra Invisible Limits, og her falder Franke og Baumann selvfølgelig ind. Sammenspillet er upåklageligt og der gåes langsomt over i den karakteristiske 1976-struktur. I overgangen høres et tema fra den kommende plade, Sorcerer og Cherokee Lane. Vi skal ikke snydes for en guitarsolo, og den kommer ind i nummeret efter 18 minutter. Den passer godt ind i nummeret, men Edgar rammer ikke helt de rigtige toner hele tiden, og han har svært ved at følge med da tempoet stiger gevaldigt.
De sidste 10 minutter går ekstremt hurtigt, og denne kompromisløshed finder man ikke hos andre bands.
Denne geniale improvisation slutter af med perfekt ambient, der medfører et gevaldigt bifald, og det er fortjent.
Part Three er meget rytmisk i introen, hvor der også høres tubular bells, men ellers er nummeret ikke væsentligt anderledes. I bookletten står der at der skulle være et tema fra The Beatles' "A Hard Days Night", men det har jeg lidt svært ved at høre.
Part Three skiller sig selvfølgelig ikke ud kvalitetsmæssigt fra Part One og Part Two, og da det fader ud efter 13-14 minutter, har vi fået 80 minutters ENESTÅENDE musik!
Der kan ikke sættes en finger på denne koncert, og med den elegante musik glemmer man helt at lydkvaliteten ikke er perfekt!

Denne koncert er efterfølgende udgivet officielt på The Bootleg Box Set Vol. 2. Jeg anbefaler man støtter Tangerine Dream, og køber denne udgivelse!  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post232