JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Logos, 1982. 10/10

DK - 1980-1989Oprettet af Jacob Pertou lør, september 06, 2008 01:43
Blog Image
Logos er optaget live d. 6/11 1982 på Dominion Theatre i London, og er bagefter klippet sammen af forskellige dele, til to dele (en del på cd-udgaven fra 1995) på i alt 45 minutter og et ekstranummer på 5 minutter.
Jeg har lp-versionen, så det er den anmeldelsen tager sit udgangspunkt i.
Part 1 starter med en introduktion af bandet, konferencien takker publikum for deres tålmodighed, da gik på scenen meget senere end først planlagt.
Nummeret indledes med nogle spruttende synths, der spiller en dyster melodi. Denne del kunne høres til koncerter året før, i en udvidet og ondere version.
Og det faktum at Tangerine Dream spillede ekstremt højt i løbet af de tidlige firsere, kunne blot forstærke fysisk følelse af stemningen. Electronic Body Music? Ja, det tror jeg nok lige du skal regne med!
Lidt senere høres en smuk, vemodig melodi. Det må have været rørende at være til stede denne aften, for det er simpelthen smukt. Folk holder sig ikke tilbage for at klappe, selvom en synth holder en tone. Det er sikkert Chris Frankes, for han har udtalt at det har irriteret ham at folk begyndte at klappe så hurtigt bagefter, og at han egentlig gerne ville have et par minutters stilhed efter nummeret. En måde man kunne gøre det på, var at spille den samme tone et stykke tid.
Nummeret går over i pladens sejeste del, hvor en godt programmeret trommemaskine bliver ledsaget af en sampling (det lyder næsten som scratching), der gentager: "Wake Up!".
Den sidste del af Logos Part 1 er en meget flot melodi, som egentlig også kan puttes i kategorien af Tangerine Dream-klassikere. Behøver jeg sige mere?
Side to åbner også rigtig dystert, og fortsætter sådan et stykke tid, før en naiv bippe-lyd, skaber en mere behagelig stemning, dog uden at være glad.
Nummeret går hen og bliver ondt igen, og pludselig bliver det afbrudt af en enlig trommemaskine, der spiller et indviklet beat. Der kommer nogle synths ind skaber en mere neutral stemning, der kører i et pænt stykke tid.
Denne del af koncerten på Logos-koncerterne toppet med en imponerende og livelig soli. Virkelig fed, og en synd og skam at TD valgte et mere nedbarberet arrangement på pladen. De er der et eller andet sted i mixet, som publikumsoptagelsen af showet (TL vol. 1) afslører.
Derefter kommer finalen, der opsummerer den sørgmodige stemning, der har været pladen igennem.
Sørgeligt kan man ikke helt kalde ekstranummeret Dominion, der er en lallet pop-melodi, som giver associationer til et computerspil, jeg engang havde. Dette skal dog ikke ses som en kritik, for nummeret er en forløsende afslutning på et stort og melankolsk mesterværk.
Pladecoveret viser bandet på scenen med deres store udbud af udstyr, og af eller anden grund så virker sådanne udstyrs-billeder meget tilfredsstillende!

  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post352