JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

White Eagle, 1982. 10/10

DK - 1980-1989Oprettet af Jacob Pertou lør, september 06, 2008 01:44
Blog Image
Opkaldt efter en indianerhøvding, og udgivet i begyndelsen af 1982, er White Eagle blevet en stor fanfavorit. Selv om albummet har modtaget den kranke skæbne at være placeret mellem andre klassikere som Exit og Logos, synes jeg personligt, at det skiller sig ud fra mængden som et kompositorisk højdepunkt fra firserne, trods den anden halvdel er TD på autopilot. Men selv i denne position, lavede Tangerine Dream stadig fremragende musik dengang. Tangerine Dream tog hele albummet på landevejene, hvor det blev udført med stor succes i Australien, februar 1982.

Albummets åbner hører til blandt de allerbedste numre overhovedet.
Mojave Plan er intet mindre end en synthesizer-tour de force. Jeg savner ikke de traditionelle instrumenter, der ikke er at finde på denne plade eller den forrige.
Nummeret bliver gradvist mere og mere spændende at lytte på, og spekret af (kunstige) lyde, har aldrig været større. Vi hører blandt andet rundsave, tog på togskinner der udgør beatet, og et heftigt overdubbet viske-stykke (hvis jeg må være plat igen!), med masser af stemmer, der minder om et lignende sted på Mike Oldfields 1990-album, Amarok.
Efter denne brug af sampling, går nummeret over i ren synth-rock, som unge upcoming-artists i 1982 må være grønne af misundelse over at høre.
Nummeret slutter af med symfoni-orkester, og denne slutning er, hvad man på engelsk kan kalde, "breath-taking". Ja, dette nummer kan ikke beskrives med ord.
Side 2, virker som fyld i forhold til side 1.
Midnight In Tula er et uptempo nummer med et heftigt, tungt beat, der den dag i dag stadig virker friskt. Skulle man sige noget negativt om nummeret, så skulle det være at det ikke udvikler sig så meget. Convention of the 24 er et langt, lidt kedeligt nummer, dog uden at være dårligt. Man kan på dette nummer godt høre at der er brugt nogle af de samme effekter på Edgar Froeses plade Pinnacles, og at det er optaget omkring samme tid.
Det afsluttende nummer er tåreperseren White Eagle, som blev brugt i den tyske krimiserie Tatort i afsnittet Das Mädchen Auf Der Treppe, som nummeret også er kendt som. Denne signatur-melodi blev også Tangerine Dreams første og sidste hitsingle.
Endnu et klassiskt album.


  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post353