JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Exit, 1981. 9/10

DK - 1980-1989Oprettet af Jacob Pertou lør, september 06, 2008 01:45
Blog Image
Exit åbner med en utrolig smuk sang, Kiew Mission, der ifølge Edgar Froese er gruppens eneste politiske sang. En kvinde reciterer på russisk, sagte og meget overbevisende, en tekst om anti-atomkraft og fred i verden. I teksten lægger jeg især mærke til at kontinenterne bliver nævnt, og jeg synes det giver en fed effekt. Netop fordi Edgar Froese ønsker at verden ikke skal bekrige hinanden. Sangen er alt andet end naiv, den er faktisk meget sørgelig, hvilket beviser at gruppen står inde for det de mener.
For at bevise deres seriøse hensigter blev et tusindtal af Exit-plader udsendt gratis til russere i 1981.
Det næste nummer Pilots of Purple of Twilight er et lidt monotont nummer i min bog, og vil aldrig komme til at stå som noget epoke-gørende i Tangerine Dream's karriere. Edgar Froese, derimod, har udnævnt det som et af hans yndlingsnumre fra Virgin-perioden (1974-1983).
Choronzon er et fedt synth-pop nummer, med en ret glad melodi med en sej rumklangseffekt i midten.
Glæden gør at nummeret skiller sig meget ud fra resten af pladen, der er gennemsyret af depression.
De bedste udgaver af Choronzon findes på bootlegs optaget omkring 1980-81, fordi de er meget længere.
Exit er et meget tungsindigt nummer med en meget karakteristisk synth der går igennem hele nummeret. For at understrege den depressive stemning, slutter nummeret af med regn og torden. Fabelagtigt!
Network 23 er et bidskt synth-pop nummer med nogle ret aggressive anslag efter 1½ minut.
Produktionen er fremragende, for hver gang jeg hører nummeret, synes jeg, jeg kan høre min telefon ringe i baggrunden, men det er altså bare en synthesizer. Nummeret slutter af med den fedeste akkordrundgang bandet til dato har lavet.
Exit slutter af efter kun 36 minutter, med pladens mest anonyme nummer, Remote Viewing. Et nummer jeg ikke rigtigt har noget forhold til. Nummeret fører ingen steder hen, og derfor er det med til, sammen med Pilots of Purple Twiligt at hive dette, ellers så fremragende album ned på et 9-tal.

  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post354