JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Thief, 1981. 10/10

DK - 1980-1989Oprettet af Jacob Pertou lør, september 06, 2008 01:46
Blog Image

Thief er gruppens andet soundtrack, og suverænt deres bedste af slagsen. Musikken kan høres i Michael Manns film Violent Streets.
Schmoelling virker godt inkorporeret nu, og Thief er et fremragende resultat af et bestillingsarbejde.
Mann ønskede en meget tung lyd, hvilket paser perfekt ind i min musiksmag.
Sequencerne er hurtige og tunge, Edgar leverer noget så sjældent som powerchords og trommemaskinen er meget dominerende. Alt dette karakteriserer blandt andet Diamond Diary, der måske er det tætteste gruppen kommer på heavy metal.
Lignende numre er Dr. Destructo og Scrap Yard. Pladens største hit er Beach Scene eller Beach Theme, (som åbner pladen, men det er sådan set også det samme nummer, bare lidt kortere), der med en episk guitarsolo skaber en vemodig og meget filmisk sang.
Trap Feeling er pladens mest atmosfæriske og mest soundtrack-agtige nummer, men også det kedeligste.
Det afsluttende nummer, Igneous, er et remix af "techno"-delen fra Thru Metamorphic Rocks, og det fungerer godt, selvom jeg foretrækker originalen.
Den amerikanske version har et ekstranummer, Confrontation, som ikke er lavet af Tangerine Dream, og heldigvis er jeg sluppet for det, da det uden tvivl vil ødelægge det perfekte helhedsindtryk. Thief virker som et rigtigt Tangerine Dream album på deres egne præmisser (det er sidste gang vi ser et nummer på ti minutter, på et soundtrack).
Heldigvis vælger gruppen live i samme periode at bibeholde denne fantastiske, hårde og hurtige lyd, hvilket har resulteret i nogle suveræne bootlegs.
Virgin var iøvrigt meget sløsede med genudgivelsen på cd i 1995. Bagpå står der at Peter Baumann er med, og på ryggen står der at det er en live-plade! Faktisk har Tangerine Dreams cd'er fra Virgin-tiden aldrig været ordentligt udgivet, da der har været mange fejlagtige oplysninger, men også har manglet kriminelt meget af det originale artwork. Derfor: Køb LP'erne!

  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post355