JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Staatsgrenze West, 1980. 7/10

DK - TT/TL etc.Oprettet af Jacob Pertou lør, september 06, 2008 01:47
Blog Image
Jeg var lidt i tvivl om jeg også skulle anmelde denne plade, af følgende grund: Det er en bootleg, og den findes i fan-projektet Tangerine Tree, som jeg anmelder andetsteds, i en bedre og komplet version, men jeg gør det alligevel, for der er ingen der har lavet bedre bootlegs end Tangerine Dream, hvis man skal lyde lidt plat.
Koncerter med Tangerine Dream var fra begyndelsen til starten af firserne, meget afvigende pladerne, enten fordi der blev improviseret eller fordi der simpelthen blev lavet musik, specielt til koncerterne. Dog kunne der godt være små temaer fra kendte værker - i dette tilfælde Tangram. Desuden får man koncerterne uden overdubs, hvilket for en fan er utrolig spændende at lytte på.
En anden grund til Staatsgrenze West bliver anmeldt her, er at den blev optaget under samme koncert, som det, der senere blev udgivet på Pergamon, og sammen med denne udgivelse, har man en komplet fornemmelse af koncerten (hvis ikke man overvejer at fremskaffe Tangerine Tree).
Den nævnte koncert blev optaget til en af de to koncerter den 31. januar 1980 i DDR, og var en legendarisk begivenhed, eftersom Tangerine Dream var det første vesteuropæiske band, til at spille i DDR. I DDR mente man de ikke havde noget politisk budskab, eftersom de var et instrumentalt band.
Det musik der bliver præsenteret på denne bootleg er meget anarkistisk, og af en meget improviseret, 70'er-agtig natur. Det nye medlem Johannnes Schmoelling har altså ikke rigtig fået sat sit tydelige præg på gruppens lyd endnu. Han har senere udtalt, han ikke var klar til sådan en stor koncert på dette tidspunkt.

  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post356