JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

'70-'80, 1980. 9/10

DK - 1980-1989Oprettet af Jacob Pertou lør, september 06, 2008 01:49
Blog Image
Dette box-sæt er ren luksus. En booklet i LP-størrelse spækket med interessante billeder, og en forbedret lydkvalitet på de 4 LP'er, i forhold til originalerne.
Det bedste er dog helt klart side 6, der har uudgivet materiale af hhv. Froese, Franke og Baumann. Og så er det tilmed rigtig godt.
Froeses bidrag, Barryll Blue, er indspillet i 1978, og lyder også som noget fra hans soloplade Ages. Spartansk percussion og en basguitar lægger et solidt groove, der sammen med hans synthesizermelodier, udgør det eneste i lydbilledet. Det er et dynamisk, omend lidt langsomt nummer.
Chris Frankes Chimes And Chains, fra 1979, er der noget mere fart på. Lydbilledet er mere fyldt ud, med agressive synth-akkorder og en rigtig synthpop-melodi. Selve produktionen er meget lig Tangram, men det er noget mere frisk og rocket, selvom det er ren elektronika.
Peter Baumanns Haunted Heights, fra 1977, lyder som et nummer der ikke kom med på hans Romance '76. Fede programmeringer og mellotron i et langsomt, faretruende og episk nummer. Der bliver endda brugt stemmesampling, næsten identisk med den fra Ricochet.
Denne side numre med uudgivne numre, er grund nok alene til at købe box-sættet, især fordi, de her i 2005 endnu ikke er at finde på CD.
Side 1 er dedikeret til "The Pink Years", altså numre fra pladerne fra før Phaedra, og det er her uddrag fra de sidelange numre, Alpha Centauri og Nebolous Dawn, samt den vanvittige, Wahn. Side 2 indeholder numrene Phaedra og Sequent 'C', hvorimod de resterende sider har numre og uddrag fra alle plader til og med Tangram.
På side 5, der består af numre fra Encore og Sorcerer, er højdepunktet singleversionen af elektopop-delen fra Monolight. Det er en studieversion, og arrangementet er noget anderledes, især fordi rytmen, foruden den spinkle trommeprogrammering bliver spillet på en tambourin!
'70-'80 er den første, og en af de bedste kompilationer med TD. Den er et must pga. bookletten og lydkvaliteten, men selvfølgelig, mest de tidligere uudgivne kompositioner, der godt måtte være flere af!

  • Kommentarer(0)//tangerinedream.pertou.dk/#post357