JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Cruise To Destiny (2013)

DK - 2010-2013Oprettet af Jacob Pertou lør, maj 11, 2013 19:15


Edgar Froese kom i vinters på glatis. Han fik en kæberasler og i tilgift, en brækket arm, samtidigt med at Linda Spa måtte gennemgå et – efter ordlyden i pressemeddelserne – ret alvorligt sygdomsforløb.

Ergo måtte det stort anlagte progcruise, Cruise To The Edge, undvære en af hovedattraktionerne, og et anseligt antal billetkøbere måtte derfor bøje nakken i skuffelse.

Som en slags plaster på såret udkom en måned senere albummet Cruise To Destiny, der slog sig op på at være en optagelse fra øvestunderne, hvoraf tres procent af det endelige repertoire blev nedfældet på bånd.

Derfor kunne man have håbet på en slags ”live i studiet” agtig udgivelse. I stedet får vi - alt efter præference - en halv Booster eller en dobbelt ”cupdisc”.

Det er er ualmindeligt svært at spotte noget som helst skulle være live. Mange af skæringerne (inklusive guitarsoli) lyder fuldstændigt copy-pastede fra deres respektive udgivelser, og de nye genindspilninger var utvivlsomt tiltænkt den cupdisc der skulle have været til salg på færgen.

Ikke at man ikke kan nyde musikken, som den fremstår. Bevares, ”Betrayal” brillerer ved brug af temaer fra Stratosfear LP'ens anden side, og ”Too Hot For My Chinchilla” står min dør altid åben for.

Det der irriterer mig, er at Cruise To Destiny, i realiteten, blot er endnu en middelmådig opsamling som vi efterhånden har lært dem så indgående at kende. Når billederne i bookletten rent faktisk bevidner at bandet havde det tunge liveskyts linet op, ærgrer det mig at broerne mellem numrene, samt de obligatorisk mere livagtige instrumenter helt er fordampet. Starmus – Sonic Universe, der udkom samme dag, er heldigvis i en helt anden kaliber.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.