JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

Phaedra Farewell Tour.

newsOprettet af Jacob Pertou ons, juli 03, 2013 17:07
Tangerine Dream is in the process of announcing dates for their upcoming farewell tour.
See you all in Offenbach on May 31st, 2014!

  • Kommentarer(11)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.
Oprettet af Jacob Pertou fre, juli 26, 2013 17:23

Jeg lider ikke af flyskræk, så det er på ingen måde værre for mig. Jeg finder blot flyrejser meget ukomfortable. Ingen benplads, larm i kabinen, og en meget smertefuld trykken for øret, når flyet vender spidsen nedad. Dertil synes jeg kontrollen i lufthavnen overskrider min intimsfære, og at lufthavne er kedelige steder at tilbringe tid i. Jeg skal helst være i bevægelse hele tiden, når jeg rejser. Den samlede rejsetid er sjældent længere, hvis man bare tager toget, i forhold til der hvor jeg bor.

Det jeg mente med Facebook-siden, er at du gerne må lave en side lig den jeg havde, hvis du synes den mangler. Du må selvfølgelig også linke lige så tosset til diverse indlæg.

Jeg anmeldte engang koncerter for diverse musikmagasiner. Selvom jeg er glad for anmeldelserne som minder, havde jeg den uvane at "anmelde" koncerter jeg var kommet til, istedet for at have en afslappet aften. Denne uvane er heldigvis lagt på hylden nu, hvor jeg ikke skriver for disse magasiner længere. Heldigvis har jeg aldrig rigtigt haft denne uvane, når jeg blot lytter til albums. Det sker dog at et album (o.l.) trigger nogle følelser og holdninger, der gør at jeg får lyst til skrive en lille anmeldelse.

Oprettet af Thomas fre, juli 26, 2013 07:43

Jeg liker heller ikke å fly. Jeg bestemte meg for ca. 3 år siden for å aldri fly igjen. Men etter den tid har jeg trosset frykten flere ganger, og flydd mer enn noensinne. Men jeg liker det fremdeles ikke. Og jeg forstår din vegring mot å fly. Du har det nok enda tyngre enn meg på flyreiser.

Jeg er enig i at vi bør snakke våre morsmål hvis vi møtes på konserter. Unntaket er hvis for eksempel du og Ståle og jeg snakker sammen, og vi samtidig er sammen med en ikke-skandinavisk talende person. Da vil det være naturlig at all samtale går på engelsk, slik at alle kan forstå samtalen.

Jeg ville synes det var artig å ha en TD-FB side, men jeg har ingenting å bygge den rundt. Ingen blogg eller lignende (gav opp min blogg for lenge siden). Jeg synes det er viktig å samle TD-ressursene, og ikke spre dem over mange forskjellige blogger og nettsider. Det er tross alt ikke så mange tusen TD fans i verden. Men om jeg på noen måte kan bidra i TD-universet ville jeg blitt glad.

Det var fint å høre at du kanskje ikke er fullt så kritisk og analyserende som jeg har hatt inntrykk av. smiley

Oprettet af Jacob Pertou ons, juli 24, 2013 19:55

Hej Thomas, og tak for dit super gode indlæg. Dejligt at høre at du tager på Cruise igen, og at Saga og Tangerine Dream råder bod på aflysningerne fra sidst. Jeg virkelig godt prøve noget lignende, da jeg elsker (ELSKER) at sejle over lange afstande, og prog rock er fantastisk musik. Da jeg så TD i London sidste år tog jeg færgen over, og det var perfekt. Men jeg hader (HADER) at flyve, og kommer ikke på nogen at bruge denne rejseform igen til at se en koncert. Derfor har den kilometermæssige afstand en stor betydning for om jeg tager til koncert. Det skal også helst være i en weekend, så jeg ikke behøver at tage fri fra arbejde. Jeg regner også med at fange TD i Nijmegen ugen inden jeg tager til Offenbach. Og måske Berlin hvis jeg har tidligt fri den pågældende dag. Hvis jeg sætter for mange tiltag og penge i spil til en koncert, er det jo en katastrofe hvis koncerten er elendig. Men når det er en festival, som du skal med til, ude på de store have, bliver det en stor oplevelse uanset hvad. Flyveturen derover havde jeg aldrig overlevet!

Du har ret i at jeg bør være konsekvent med at skrive kommentarer på engelsk, når selve indlægget er på engelsk. Det vil jeg gøre fremover. Men du skal vide at jeg synes det er vigtigt at man bruger sit modersmål så ofte man kan. For eksempel vil jeg nægte at tale engelsk med dig og Ståle og Stein-Erik til koncerterne, da det virker dumt og forlorent. Desuden er der ikke noget mere kønsløst end internet-engelsk, og hvis jeg skal skrive en anmeldelse kan jeg ikke lave den ordentligt direkte på engelsk. Så den kommer altid på dansk først. Med hensyn til netop anmeldelser, er det min plan fremover ikke at lave dem gratis, som indtil nu, hvor jeg har betalt for udgivelserne. Derimod vil jeg bede om promoeksemplarer (eller mp3), og samtidig åbne op for anmeldelser af kunstnere der appellerer til Tangerine Dream fans. Disse bands er der jo nok af, og det vil jeg gå i gang med til efteråret.

Desværre med de sociale platforme. Jeg synes ikke de virkede efter hensigten, og stjal blot tid jeg reelt kunne bruge på bloggen. Facebook er et slyngelforetagende, og jeg vil ikke have noget med dem at gøre. Men internettet er frit, og internettet er dit, så du kan jo bare lave en, hvis du savner den. Det kan jeg fortælle dig, at det er du så absolut den eneste, af nogle og tredive, der har givet udtryk for.

Det er rigtigt at jeg har sagt flere gange at jeg ville stoppe med at opdatere bloggen (ikke slette den), og ja det virker både desperat og opmærksomhedssøgende på et patetisk plan. Det vil jeg prøve at undlade fremover, selvom intentionerne var helt reelle. Du aner ikke hvor mange tusinde og atter tusinde timer jeg har lagt i projektet, blot for at se 75% af posterne stå ubesvaret hen. Det var mit sidste ord.

Jeg er også komplet og aldeles ligeglad med hvem der spiller hvad og hvorledes. Jeg er slet ikke så kritisk som du skyder mig i skoene. Jeg tror ikke på guilty pleasures og elsker kitsch, hvis det er gjort ordentligt. Min musiksmag er varieret uden nogen form for logik. Tangerine Dream irriterer mig bare sindssygt meget nogle gange. Forleden hørte jeg hele Booster V fra ende til anden. Det var en fantastisk oplevelse. Det der dog er så belastende, er at de sælger de samme numre endnu en gang, med nye numre, der er under niveau, og reelt til overpris. Desuden er evindelig, ubalanceret fanatisme ret klæbrigt, og jeg tror de færreste gider beskæftige sig med den form for ukritiske heltedyrkelse. Det er plat og puerilt, og der er masser af den slags på TD FORUM i forvejen. Tangerine Dreams historie er unik og fascinerende, derfor bringer jeg udklip og alt den slags.


Oprettet af Thomas ons, juli 24, 2013 10:08

Vi reiser på Cruise to the Edge igjen neste år, og håper bandet holder seg friske til da. Det blir utrolig å se TD i en slik eksotisk setting. Perfekt sted for dem å spille med tanke på alle de eksotiske titlene de har gitt ut, og følelsene i musikken.
Jeg synes ikke kun det er kilometeravstanden som er viktig for hvor jeg skal se dem, men at det også gir forskjellige opplevelser. Heldigvis er jeg stor fan av all den andre musikken på CttE også, så det skal bli en stor opplevelse. Neste års store feriemål.

Jeg vet ikke hvor mange lesere det er på bloggen her, men hvis noen er fra ikke-skandinaviske land er det jo en fordel å skrive på engelsk. Det gir jo også størst potensiale for flere lesere. Du har jo enkelte ganger "truet" med å legge ned bloggen på grunn av manglende kommentarer. Og ved å utelukkende skrive på dansk vil jo antall lesere minimeres, og kanskje til slutt forsvinne. Jeg synes engelsk er et perfekt språk dersom man ønsker å nå ut til flere. Det er også synd du slettet Facbook-kontoen (som trolig er det aller viktigste medium for å etterhvert øke antall lesere på bloggen).

Men vi har nok temmelig forskjellig filosofi når det gjelder å tilnærme seg TD sin musikk på. For meg handler det om følelser og opplevelser. Jeg analyserer svært lite. Bryr meg lite om hvordan et instrument spilles dersom jeg får en god følelse. Jeg kan ikke engang liste opp hvilke medlemmer som har vært i TD på de forskjellige platene eller i de forskjellige epokene. Jeg bare lytter... og liker. :-)

Oprettet af Jacob Pertou lør, juli 20, 2013 17:26

Da du er en af de få der faktisk gider at bidrage på bloggen, tænker jeg at det nemmeste er at vi kommunikerer på de sprog vi har det lettest med. At det kan virke forvirrende som læser er jeg helt indforstået med, men ikke noget ser større grund til at ændre.
Jeg foretrækker til hver en tid at skrive på dansk, og har sågar overvejet at vende tilbage kun at skrive på det sprog. Desuden interesserer computere mig ikke længere, så det bliver heller ikke til så mange indlæg generelt. Det er også planen helt at udfase nyhedssektionerne, da folk alligevel får deres informationer alle andre steder fra først.

Enig. Admiralspalast DVD'en er virkelig flot filmet, og lyder super godt.

Oprettet af Thomas lør, juli 20, 2013 17:04

PS. Jeg skriver automatisk på engelsk når jeg svarer på et engelsk skrevet innlegg. Lett forvirret med tanke på hvilket språk du ønsker på bloggen din. smiley
PPS: I dag har jeg sett Admiralspalast DVD'en. Veldig bra. Fine minner fra konserten.

Oprettet af Thomas lør, juli 20, 2013 16:47

Tja, joda... vel...
Jeg bare tenker at Finland er litt ekslusivt i TD-sammenheng, og jeg ville likt veldig godt å se dem der. Første og siste mulighet. Tyskland spiller de alltid i uansett. Dessuten liker jeg å reise til nye steder.

Oprettet af Jacob Pertou lør, juli 20, 2013 16:33

Tja, jeg tror nu bare det vigtigste er at man ser en af deres koncerter. Tyskland er nemmere at komme til for de fleste danskere, end Finland er. Jeg er egentlig også lidt ligeglad med at skulle være del af en "nordisk alliance". For mig er det den kilometermæssige afstand, der har afgørende betydning. Forhåbentlig kan koncerten i Finland også tiltrække tilhørere fra Rusland og Baltikum.

Oprettet af Thomas lør, juli 20, 2013 15:27

I will really try to see them in Finland. First of all because it will be their first Nordic concert (with the exception of an unlikely announcement of a Norwegian, Danish or Swedish concert later). And second to help fill the hall they are playing there. I heard that there are few fans in Finland, so I guess we Nordics have to stay together for this one to make it a great event. smiley

Oprettet af Jacob Pertou ons, juli 03, 2013 17:38

Finland bliver for kompliceret for mit vedkommende. Tyskland er altid det nemmeste og billigste for mig, da jeg bor lige ved grænsen. Og Offenbach er på en lørdag, synkront med lønningsdag! Men fedt de endelig gider at spille i Norden, og jeg håber du får en uforglemmelig oplevelse i de tusind søers land!

Oprettet af Stein ons, juli 03, 2013 17:29

...or perhaps in Finland, Jacob!!