JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

JACOBS TANGERINE DREAM BLOG

OFFENBACH KONCERTDAGBOG.

DK - liveOprettet af Jacob Pertou tir, juni 03, 2014 20:54

Jeg ville ikke lige sådan sige "Phaedra Farewell", så derfor blev der booket tre koncerter på afskedsturen. Jeg var slet ikke færdig med oplevelsen i Berlin, da jeg stod af toget i Offenbach.


Offenbach er som by noget helt andet end historiske, og turistprægede Berlin Mitte. Det er en slags forstad til Frankfurt, der har et stort tyrkisk mindretal. Facaderne er slidte, og bevoksningerne langs vejene og i parkerne er lidt forsømte. I udkanten, hvor ovenstående plakater er fotograferet, ligger der palæer, men bag hække og mere vild bevoksning. I bykernen er der marked, og der summer af liv, glæde og generel god stemning. Menneskerne er søde, og jeg kunne sagtens se mig selv bo i en by med tyrkisk mindretal.


Jeg opgiver at finde det planlagte sted, jeg skulle mødes med Gary C., der er kommet fra Canada, og var med til fanmøderne i Berlin i går. I stedet udforsker jeg byen på egen hånd. Da jeg møder ham udenfor Capitol, har han heller ikke selv kunnet finde vej. Han har dog Peter fra Holland med som følgesvend.


I vestibulen er David Gunderman og kone ankommet med fly fra Los Angeles, og er lidt klatøjede efter rejsen. Jeg har selv lidt trainlag, men det er vel næppe sammenligneligt. Køen ved merchandiseboden er overkommelig, men der er heller ikke mere at komme efter der.


Jeg sidder på balkonen, første række midt for. Udsyn og lyd er ideelt. Tangerine Dream går på præcist klokken otte. De to pladser til højre er ubesat i de første tyve minutter.
Fra tidligt i koncerten, inden Hoshiko entrerer de skrå brædder.


Edgar sætter sin hat på toppen af guitar, tager stroppen over hovedet, og hatten på hovedet igen, inden han gør klar til at fortabe sig i strengeleg.


Edgar spiller leadguitar i højdepunktet "Hermaphrodite".


Iris Camaa danser ekspressiv i sort fjerdragt og maske til den nye komposition "Josephine the Mouse Singer", baseret på et litterært forlæg af Franz Kafka.
Thorsten slår takten an på trommesættet.


I "Grind" sker der noget blandt publikum i (min) øverste venstre af balkonen. En person har gennem længere tid piftet øredøvende højt. Det suppleres med tilråb som "YEARH, EDGAR", og da jeg drejer hovedet ser jeg en særdeles veltilfreds stor mand, der langt fra kan siges at være appelsinfri. Jeg trækker på skulderen og tænker ikke mere over det.


Thorsten indleder "Warsaw in the Sun" med temaet udsat for soloklaver. Linda forlader i slutningen af nummeret scenen for at klargøre sig til "Oriental Haze".


Hun entrerer scenen med langsomme, næsten slæbende skridt, og spiller en præcis melodilinje.


De førnævnte støjende elementer har nu sat sindene i kog hos en nært siddende koncertgænger. Jeg har kun været marginalt generet af støjen, men jeg ser en mand rejse sig arrigt fra sædet under første ekstranummer. Hidsige udbrud, og arrigt pegende fingre rettes mod de generende elementer. Jeg kigger hen mod Gary, der sidder på samme række som mig, og ikke mange rækker under dem. Han er umådeligt god til at koncentrere sig om musikken. Han fortæller bagefter de har snakket højlydt under hele koncerten, og til sidst endte med at blive smidt ud, efter folk henvendte sig hos spillestedets personale.


Hoshiko Yamane begejstrer med de langtrukne strøj med buen, hen over strengene. Det supplerer akkorderne helt forrygende. I modsætning til en leadguitarist, klinger det mere harmonisk sammen med synthesizerne og det elektroniske arrangement.

Ekstranumrene er de samme som i Berlin, med undtagelse af "Love on a Real Train", der er erstattet af "Le Parc (L.A. - Streethawk")


Støjende elementer til trods, var dette den bedste af de tre koncerter. Lyden og udsynet havde meget at sige på den front, men også at jeg ikke følte at jeg skulle sidde igennem passager, der var blevet kedeligere ved flere gange at blive opført live. Dette var ikke tilfældet

Så jeg har sagt farewell for nu. Ikke dermed sagt at det stopper med koncertanmeldelserne. 4. oktober giver Jerome Froese koncert i Gütersloh, og jeg vil være på pletten igen!

Tak til alle de andre TD-entusiaster, der som sædvanlig gjorde rejserne lige det ekstra sjovere.


Billeder fra det efterfølgende meet & greet.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.